VIRAL

Το μωρό αυτού του εξωφύλλου κάνει μήνυση για "παιδική πορνογραφία"

Τον Σεπτέμβριο του 1991 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Nevermind των θρυλικών Nirvana, με ένα μωρό να κυνηγά ένα δολάριο μέσα σε μια πισίνα να φιγουράρει στο εξώφυλλό του.

Τώρα, το μωρό που κολυμπά μαζί με ένα δολάριο στο εξώφυλλο του δίσκου, ο 30χρονος πλέον Σπένσερ Έλντεν, ζητά να αποζημιωθεί για τη διάσημη φωτογραφία του, βάσει των ομοσπονδιακών νόμων των ΗΠΑ περί παιδικής πορνογραφίας.

Όπως αναφέρει το in.gr σύμφωνα με το CBS News, ο Σπένσερ Έλντεν κατέθεσε μήνυση κατά της μπάντας, δισκογραφικών εταιρειών και άλλων προσώπων την Τρίτη (24/8), υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι οι γονείς του δεν υπέγραψαν ποτέ κάποιο επίσημο χαρτί, στο οποίο να παραχωρούν την άδειά τους στους Nirvana για εμπορική χρήση της φωτογραφίας.

Άρθρο του iefimerida.gr αναφέρει πως ο Έλντεν κατέθεσε μήνυση κατά της περιουσίας του Κερτ Κομπέιν και των επιζώντων μελών του συγκροτήματος, λέγοντας ότι οι πρωτοπόροι του grunge παραβίασαν τα ομοσπονδιακά καταστατικά παιδικής πορνογραφίας και τον εκμεταλλεύτηκαν σεξουαλικά.

Ο Έλντεν είπε επίσης ότι υπέστη «σοβαρή ζημιά» από το άλμπουμ αυτό που σημείωσε τρελές πωλήσεις, και ισχυρίζεται πως ούτε αυτός ούτε οι κηδεμόνες του συναίνεσαν στη γυμνή φωτογράφιση, σύμφωνα με τη μήνυσή του.
Το συγκρότημα, ο φωτογράφος και οι δισκογραφικές εταιρείες «εμπορεύτηκαν σκόπιμα την παιδική πορνογραφία του Σπένσερ και εκμεταλλεύτηκαν τη σοκαριστική φύση της φωτογραφίας του για να προωθήσουν τον εαυτό τους και τη μουσική τους σε βάρος τους» ισχυρίζεται στη μήνυσή του.

Ο ενάγων, ο οποίος ήταν τεσσάρων μηνών κατά τη διάρκεια της υποβρύχιας φωτογράφισης του 1991, ισχυρίζεται επίσης ότι αναγκάστηκε να συμμετάσχει σε «εμπορικές σεξουαλικές πράξεις» και πως το συγκρότημα πήρε πίσω την αρχική του υπόσχεση πως δεν θα φαίνονταν τα γεννητικά του όργανα στο εξώφυλλο του άλμπουμ.


«Η μόνιμη βλάβη που έχει υποστεί περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται σε ακραία και μόνιμη συναισθηματική δυσφορία με σωματικές εκδηλώσεις, παρεμβολές στη φυσιολογική ανάπτυξη και εκπαίδευση, ισόβια απώλεια εισοδηματικής ικανότητας, απώλεια προηγούμενων και μελλοντικών μισθών, παλαιότερα και μελλοντικά έξοδα για ιατρική και ψυχολογική θεραπεία, απώλεια της απόλαυσης της ζωής και άλλα που θα αποδειχθούν», αναφέρεται στη μηνυτήρια αναφορά κατά των Nirvana.
 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!