VIRAL

Γιατροί "κράζουν" την Kourtney Kardashian για post που έκανε για τις μάσκες

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού έγιναν οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά μια ανάρτηση που έκανε στα social media η μεγαλύτερη από τις διάσημες αδελφές Kardashian, δεν αφορούσε τις εκλογές ή την υποψηφιότητα του γαμπρού της Kanye West, αλλά τις προστατευτικές μάσκες και προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Καθώς η χρήση της μάσκας γίνεται υποχρεωτική σε όλο και περισσότερους χώρους ανά τον κόσμο, με την επιστημονική κοινότητα να τονίζει πως είναι το πιο δυνατό μέσο κατά της διασποράς του κορωνοϊού, η Kourtney, ανέβασε στα social media, μια ανάρτηση στην οποία οι κλασικές προστατευτικές μάσκες συνδέονται με την εμφάνιση σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως τον καρκίνο, το θυροειδή και με την αιμορραγία στους πνεύμονες που προκαλεί ασφυξία! Συγκεκριμένα η ανάρτηση εξηγεί πως αυτές οι κλασικές μάσκες που βρίσκει κανείς παντού, έχουν το υλικό PTFE, που ευθύνεται για σοβαρές επιπλοκές στην υγεία.


Η Kourtney Kardashian έχει πάνω από 100 εκατομμύρια followers στο Instagram και πολλοί θεώρησαν "εγκληματικό" το γεγονός πως μια celebrity με τέτοια επιρροή, μοιράζεται πληροφορίες που δεν είναι επιστημονικά τεκμηριωμένες.


Με δηλώσεις τους σε κανάλια, εφημερίδες και άλλα media, δεκάδες γιατροί και επιστήμονες, όπως ο Dr. William Cance, που είναι επικεφαλής του ACS (American Cancer Society) και μίλησε στη New York Post, έσπευσαν να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς της ανάρτησης της Kourtney, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμιά επιστημονική ένδειξη που να συνδέει τη χρήση της μάσκας με την εμφάνιση καρκίνου.


Άλλοι δε επιστήμονες εξηγούν πως το υλικό PTFE μπορεί να γίνει επικίνδυνο για την υγεία, μόνο αν βρίσκεται πάνω σε ένα αντικείμενο το οποίο θα ζεσταθεί στους 260 βαθμούς Κελσίου και τότε και μόνο τότε, οι ατμοί του είναι επικίνδυνοι.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!