MEN'S GUIDE

Τα 8 σπουδαία οφέλη που προσφέρει το σεξ στην υγεία κάθε άντρα

Πλέον οι επιστήμονες τονίζουν πως αν έχει κανείς μια υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή, θα δει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του. 

Μια σειρά από επιστημονικές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει πως το σεξ μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον άντρα, ενώ κάποιες από τις σύγχρονες έρευνες, έχουν καταρρίψει αρκετούς μύθους που σχετίζονται με το σεξ και την υγεία των αντρών.


Δείτε με πόσους τρόπους η υγιής σεξουαλική ζωή ενός άντρα, μπορεί να βελτιώσει και την ευρύτερη υγεία του.

Δυνατή καρδιά Οπως υποστηρίζει σχετική έρευνα από το Πανεπιστήμιο «Queens» στο Μπέλφαστ, οι άντρες που κάνουν σεξ τρεις ή περισσότερες φορές την εβδομάδα μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης εμφράγματος κατά 50%.

Βελτιώνει τη διάθεση Εκτός από την ανακούφιση από το στρες, το σεξ λειτουργεί ανασταλτικά απέναντι στην κατάθλιψη, με την παραγωγή ενδορφινών στον οργανισμό, της λεγόμενης ορμόνης της ευτυχίας.

Μπορεί να αποτρέψει την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη Σύμφωνα με έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου, οι άντρες που έχουν κατά μέσον όρο 21 εκσπερματίσεις ανά μήνα, παρουσιάζουν κατά 33% μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, συγκριτικά με εκείνους που δεν ξεπερνούν τις 4-7 εκσπερματίσεις μηνιαίως.

Το σεξ σε βοηθά να ασκείσαι και να καις θερμίδες Εκτός από το γυμναστήριο, οι άνδρες μπορούν να είναι σε φόρμα κάνοντας σεξ. Υπολογίζεται ότι σε μια 30λεπτη ερωτική συνεύρεση καίνε περίπου 200 θερμίδες.

Κερδίζουν χρόνια Οπως δημοσιεύεται σε μελέτη στην επιστημονική επιθεώρηση «British Medical Journal», οι άντρες που έχουν ερωτικές περιπτύξεις αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας κατά 50%, συγκριτικά με εκείνους που κάνουν σεξ μία στο τόσο.

Κοιμούνται καλά Η ωκυτοκίνη, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, που εκκρίνεται κατά τη διάρκεια του σεξ, είναι ένα απόλυτα φυσικό χαλαρωτικό, που επιδρά κυρίως στον αντρικό οργανισμό. Ετσι εξηγείται και το γεγονός ότι αμέσως οι άνδρες παραδίδονται στην αγκαλιά του Μορφέα.

Ρίχνει την πίεση Η ερωτική επαφή δρα αγχολυτικά, ρίχνοντας έτσι την πίεση του αίματος. Αυτό δείχνει έρευνα, όπου μετρήθηκε η πίεση των ομιλητών στη διάρκεια μιας αυτοσχέδιας ομιλίας, αλλά και όταν τους έβαλαν να εκτελέσουν γρήγορα μαθηματικές πράξεις.

Κάνει καλό στη γονιμότητα Ενας από τους μεγαλύτερους μύθους που αφορούν τη γονιμότητα είναι ότι η αποχή «δυναμώνει» το σπέρμα. Οι σύγχρονες μελέτες έχουν δείξει ότι όσο πιο συχνά κάνει σεξ ένας άνδρας τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ενισχυθεί η γονιμότητά του.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!