VIRAL

Eurovision: Σάλος με το τραγούδι της Ισπανίας - Αντέδρασε και ο πρωθυπουργός

Σφοδρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ισπανία το φετινό τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί η χώρα στον διαγωνισμό της Eurovision που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στη Σουηδία και ο σάλος είναι τέτοιος που ακόμα και ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε παρέμβαση!

Το όνομα του τραγουδιού είναι «Zorra», που στην αργκό των ισπανικών σημαίνει τσούλα και το ερημηνεύει το δίδυμο Nebulossa. Πέρα από τον τίτλο, το τραγούδι έχει επίσης σεξιστικούς στίχους.

Συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο η Ισπανία επέλεξε το τραγούδι “Zorra” για τη Eurovision, μετά την άνετη επικράτηση των Nebulossa στο Benidorm Fest.

 

Ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι το “Zorra” θα έπρεπε να υποστεί αλλαγές στους στίχους προκειμένου να συμμορφωθεί με τους κανόνες της EBU, ενώ υπήρξαν και αντιδράσεις από φεμινιστικές οργανώσεις.

H λέξη zorra έχει υβριστική έννοια όταν αναφέρεται σε γυναίκα (bitch) και άλλη όταν αναφέρεται (zorro) σε άντρες (fox). Έτσι με αυτόν τον τρόπο το συγκρότημα τονίζει ακόμα και την λεκτική διάκριση που υπάρχει ανάμεσα στα δυο φύλα.

Όπως αναφέρει το gpstomusic.gr, η απάντηση των υπευθύνων της EBU ήταν άμεση, και ουσιαστικά έδωσαν το πράσινο φως στους Nebulossa να ερμηνεύσουν ως έχει το τραγούδι τους:

"Η EBU αντιλαμβάνεται ότι υπάρχουν πολλές ερμηνείες για τον τίτλο του τραγουδιού που υπέβαλε το RTVE για να εκπροσωπήσει την Ισπανία στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Λαμβάνοντας υπόψη την προβλεπόμενη χρήση του στο πλαίσιο των στίχων και του μηνύματος του τραγουδιού, όπως μας εξήγησε το RTVE, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το τραγούδι μπορεί να συμμετάσχει στον φετινό διαγωνισμό. Η παρουσίαση του τραγουδιού τον Μάιο, όπως και όλων των συμμετεχόντων, θα συμφωνηθεί με τους παραγωγούς σε μεταγενέστερη ημερομηνία."

Η María Eizaguirre, Head of Communication and Participation του RTVE, εξήγησε σε συνάντηση Τύπου την επομένη του τελικού του Benidorm Fest, ότι ούτε το RTVE είχε πρόβλημα με τους στίχους:

«Είναι πολύ σαφές για εμάς. Αν κοιτάξετε τον ορισμό της λέξης στο λεξικό της Βασιλικής Ισπανικής Ακαδημίας (ο ρυθμιστής της Ισπανικής γλώσσας), ο ορισμός είναι πολύ σαφής. Για εμάς, οι στίχοι αυτού του τραγουδιού είναι απολύτως σύμφωνοι με τους ισχύοντες κανόνες»

Μάλιστα, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις, υπήρξε παρέμβαση του Ισπανού πρωθυπουργού, που τόνισε πως αυτό θα είναι τελικά το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπηθεί η χώρα στον διαγωνισμό.

Παρουσιάζοντας το θέμα στην πρωινή εκπομπή του MEGA, η Ανθή Βούλγαρη επισήμανε πως ανστίστοιχο τραγούδι μπορεί να θεωρηθεί της Άννας Βίσση: «Μπορείς να βγεις με όλες τις...»

Δείτε ΕΔΩ το τραγούδι της Ισπανίας

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!