VIRAL

Συγκλονίζει η Παλιοσπύρου μετά την επίθεση που δέχτηκε 38χρονος στην Κρήτη

Σοκαρισμένη είναι η Ιωάννα Παλιοσπύρου, μετά το νέο περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό, με θύμα αυτή τη φορά έναν 38χρονο άνδρα που δέχτηκε επίθεση από τη σύζυγό του, η οποία αρνούνταν να παραχωρήσει διαζύγιο.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου που από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση, έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον της και μάλιστα επικοινώνησε με το Λάτσειο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε ο 38χρονος και όπου είχε νοσηλευτεί και η ίδια μετά την επίθεση με βιτριόλι που είχε βιώσει, μίλησε στο HerNews για την απόφαση να σταθεί στο πλευρό κάθε εγκαυματία.

«Κάθε φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό επίθεσης με καυστικό υγρό για μένα είναι το ίδιο σοκαριστικό. Κάθε φορά με πιάνει η ίδια ταχυκαρδία. Και αυτό γιατί γνωρίζω πολύ καλά τον πόνο που βιώνει το θύμα. Πάντα  με αναστατώνει και με συνθλίβει, αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει σε αυτό που αισθάνομαι…
Είναι ανεπίτρεπτο, μετά απο 2,5 χρόνια που έχουν περάσει απο τη δική μου επίθεση, να εξακολουθούν να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να κάνει κάποιος μια τέτοια επίθεση, να παίζει και να αποφασίζει για τη ζωή κάποιου άλλου ανθρώπου.»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου έκανε έκκληση να σταματήσει ο μιμητισμός που ξεκίνησε απο την επίθεση στη ίδια στις 20 Μαΐου του 2020 και συγκλόνισε το πανελλήνιο.

«Κάνω έκκληση να σταματήσει αυτό το φαινόμενο κι αυτός ο μιμητισμός που δυστυχώς ξεκίνησε απο μένα. Μέχρι σήμερα, όσο και να έχουμε μιλήσει, όσο και να έχουμε εξηγήσει τους κινδύνους και τις ευθύνες που έχει ο θύτης μιας τέτοιας επίθεσης, δεν φαίνεται να αποδίδει.
Είμαι ήδη σε επαφή με τη γιατρό μου, αφού ο 36χρονος έχει πάει στο Λάτσειο, εκεί που έχω νοσηλευτεί κι εγώ. Έχω ενημέρωση για το περιστατικό και εννοείται θα έρθω η ίδια σε επαφή με τον άνθρωπο αυτόν.»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης η ίδια αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το θύμα της επίθεσης με το καυστικό υγρό είχε ποινικό παρελθόν, κάτι που όπως τονίζει δεν την αφορά και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί μια τέτοια επίθεση.

«Γνωρίζω οτι αυτός είναι ένας άνθρωπος που έχει καταδικαστεί για κάποια εγκλήματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν με αφορά αυτό το πράγμα!
Θα μπορούσα κι εγώ να πω οτι θα πάρω το νόμο στα χέρια μου.
Δεν είναι αυτή η λύση, υπάρχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες που αποφασίζουν για να καταδικάσουν τους ανθρώπους για τα εγκλήματα τους.
Δεν δικαιολογώ σε καμία περίπτωση μια τέτοια επίθεση, ότι και αν έχει συμβεί.
Για ότι και να έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος, υπάρχει αστυνομία και τα αρμόδια όργανα.»

Στην ερώτηση αν τηλεφώνησε για να μάθει για την κατάσταση του 36χρονου άνδρα απο την Κρήτη, η Ιωάννα Παλιοσπύρου απαντά:

«Φυσικα και το έκανα, νιώθω πως εγώ είμαι ο πρώτος άνθρωπος που πρέπει να ασχοληθεί με ένα τετοιο περιστατικό γιατί νιώθω ότι έχω την ευαισθησία και τη γνώση να ξέρω τον πόνο, τις ανάγκες και τους κινδύνους. 
Είναι μια ευθύνη που αισθάνομαι και δεν προσπαθώ να την αποφύγω, δεν θέλω και να την αποφύγω!.
Δεν γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση του ανθρώπου, ελπίζω να μην είναι τόσο σοβαρό όσο ήταν το δικό μου.
Δυστυχώς μερικές μέρες μετά την ανακοίνωση του μητρώου εγκαυματιών που κάναμε με τον κ.Υπουργό Υγείας και με τη Διευθύντρια πλαστικής χειρουργικής Θριάσιου Νοσοκομείου κα Καλοφώνου, έρχεται να μας επιβεβαιώσει ένα τέτοιο περιστατικό τις ανάγκες που υπάρχουν και που θα έχει αυτός ο άνθρωπος να στηριχθεί για την αποκατάσταση του οικονομικά.»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δηλώνει πως στέκεται έμπρακτα στο πλευρό κάθε εγκαυματία:

«Είναι μια δύσκολη διαδικασία. Τη γνωρίζω πολύ καλά.
Εγώ είμαι διαθέσιμη και στο πλευρό κάθε εγκαυματία αν χρειαστεί τη δική μου βοήθεια. Γιατί έχουμε αυτή την αλληλοκατανόηση μεταξύ μας και εννοείται σε συνενόηση πάντα με τη γιατρό μου και με όποιον γιατρό τον αναλάβει.»

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!