MARKET NEWS

Έρχεται η έκθεση «Dior and roses» στο μουσείο Christian Dior

Ένα σύμβολο χάρης, αγάπης και θηλυκότητας, το τριαντάφυλλο βρίσκεται στην καρδιά της έμπνευσης του οίκου. Για την έκθεση, αφιερωμένη σε αυτό το άνθος - στο μουσείο Christian Dior στην Granville* - ο Dior εκδίδει ένα εξαιρετικό βιβλίο που γιορτάζει το βασιλιά των λουλουδιών.

«Ευτυχώς, υπάρχουν τα λουλούδια», είχε δηλώσει ο Christian Dior στα απομνημονεύματά του. Από όλα τα λουλούδια, που ο ιδρυτής – σχεδιαστής καλλιέργησε με ενθουσιασμό , υπήρχε ένα που λάτρευε περισσότερο από όλα: το τριαντάφυλλο. Η ιστορία, η μυθολογία και οι παραστάσεις του αποκαλύπτονται τώρα σε ένα βιβλίο. Όπως ένα άσμα, η ομορφιά του τριαντάφυλλου αποκαλύπτεται μέσω των πρισμά των της μόδας, της τέχνης και της αρωματοποιίας, χαράζοντας απαλά την πορεία του Dior.

Η προέλευση του πάθους του Christian Dior έχει τις ρίζες της στον τριανταφυλλένιο κήπο της Villa Des Rhumbs στην Granville της Νορμανδίας. Χρόνια αργότερα, όταν ήδη είχε γίνει σχεδιαστής, ο Dior άντλησε έμπνευση από αυτή τη μούσα, το χρώμα και τα πέταλά της, πηγές άπειρης δημιουργικότητας, για να ονειρευτεί τα φορέματα στην πρώτη του συλλογή – Το εμβληματικό New Look: «Σχεδίασα Femmes-Fleurs, γυναίκες σα λουλούδια με απαλούς ώμους, ανθισμένα μπούστα, μέσες τόσο λεπτές σαν αναρριχητικά φυτά και φούστες τόσο φαρδιές σαν ανθισμένα στεφάνια». Από το 1947 έως το 1957, αμέτρητες σιλουέτες με υποβλητικές ονομασίες θα αντανακλούν αυτήν τη γοητεία, όπως το Rose France, το Rose Thé, το Rose Pompon, το Rose De Damas ...

Η μετακίνηση από την υψηλή ραπτική στις αρωματικές δημιουργίες: Το πρώτο άρωμα, το Miss Dior, κατέχει μια ιδιαίτερη θέση. Ένα θαυμάσιο έπος, φόρος τιμής στην αδελφή του Dior, από την οποία πήρε το όνομά του. Μια διακριτική ηρωίδα με εξαιρετική προσωπικότητα, η Catherine Dior έκανε τα λουλούδια, επάγγελμά της. Σήμερα, ο αγρός της με τριαντάφυλλα Centifolia στην περιοχή της Grasse, εξακολουθεί να γοητεύει τα αρώματα του οίκου. Αυτή η παράδοση λουλουδιών συνεχίζεται περισσότερο από ποτέ στη Νορμανδία, κοντά στη Villa Les Rhumbs, όπου το 2020 χιλιάδες τριαντάφυλλα της Granville καλλιεργήθηκαν για να ενισχύσουν τα προϊόντα περιποίησης δέρματος Dior Prestige.

Το τριαντάφυλλο εμφανίζεται σε όλες αυτές τις σελίδες σαν ένα νήμα που ενώνει διάφορα σημεία έκφρασης, συνδυάζοντας την κληρονομιά και την εφευρετικότητα. Προσφέρεται για ένα παιχνίδι ερμηνείας, οι αρετές του, όπως το μεθυστικό άρωμα, συνεχώς αναδεικνύουν τη θηλυκότητα στον Dior. Οι εξαιρετικές γραμμές και η παλέτα των αποχρώσεων έχουν καθοδηγήσει τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του οίκου, από τον Yves Saint Laurent έως τους Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons και σήμερα την Maria Grazia Chiuri. Ένα αιώνιο έμβλημα που κρατά ζωντανό το όνειρο Dior.

*Η έκθεση «Dior and roses» είναι προγραμματισμένη στο Musée Christian Dior στην Granville της Νορμανδίας από τις 5 Ιουνίου έως της 31 Οκτωβρίου 2021 (υπό τις οδηγίες υγείας και ασφάλειας). Για την περίσταση, το επώνυμο βιβλίο εκδίδεται από τη Rizzoli New York.

 

@DIOR

@DIORPARFUMS

#DIORENROSES

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!