MEN'S GUIDE

Νομίζεις πως με ένα ακριβό αμάξι θα "ρίξεις" τις γυναίκες; Κάνεις λάθος

Οι περισσότεροι θεωρούν πως ένα πανάκριβο αυτοκίνητο αποτελεί "μαγνήτη" για τις γυναίκες. Μήπως όμως αυτό αποτελεί έναν ακόμη μύθο;

Δύο επιστημονικές έρευνες που έγιναν για να διαπιστώσουν αν ευσταθεί ή όχι αυτή τη θεωρία, διαπίστωσαν πως ναι μεν οι γυναίκες όντως προσέχουν το αυτοκίνητο ενός άντρα, ακόμα και το... συνοδηγό τους, όχι όμως το πόσο ακριβό είναι το αυτοκίνητο.

Οι γυναίκες "ελκύονται" από συγκεκριμένους τύπους αυτοκινήτων, αλλά όχι από την τιμή τους.


Σε έρευνα που έγινε για λογαριασμό αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας στις ΗΠΑ, στην οποία έλαβαν μέρος 2.000 άτομα, προέκυψε ότι οι γυναίκες θεωρούν πιο ελκυστικούς τους άντρες που οδηγούν τους ακόλουθους τύπους αυτοκινήτου (κατά σειρά προτίμησης σε ποσοστό %)

-Φορτηγάκια τύπου pick-up: 32%

-Σπορ αυτοκίνητα: 27%

-SUVs: 16%

-Σεντάν: 11%

-Υβριδικό/ηλεκτροκίνητο: 9%

-Μίνι βαν: 2%

-Άλλα: 3%

Στην ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες εκτιμούν ιδιαίτερα το πόσο καθαρό είναι το αυτοκίνητο ενός. Το 45% το θεωρεί το πιο σημαντικό μετά τον τύπο του οχήματος, ενώ το 37% εκτιμάει την αξιοπιστία του, το 6% να είναι σχετικά καινούργιο και μόλις το 4% ενδιαφέρεται αν είναι ακριβό.


Τα "αστραφτερά" αυτοκίνητα δεν εντυπωσιάζουν τις γυναίκες.


Σε άλλη έρευνα, που θέλησε να δουν τι αντιδράσεις προκαλεί στις γυναίκες η θέα ενός μεσήλικα άντρα που οδηγεί ένα πανάκριβο αυτοκίνητο, τα πορίσματα ήταν ανάλογα, αφού έδειξε πως οι γυναίκες δεν εντυπωσιάζονταν από τα ακριβά αυτοκίνητα, πρόσεχαν όμως πολύ το αν είναι όμορφη ή νεαρή μια γυναίκα που κάθονταν πλάι στον άντρα που οδηγεί ένα ακριβό αυτοκίνητο!.


Συγκεκριμένα οι ερευνητές μέτρησαν τις αλλαγές στον εγκέφαλο των γυναικών απέναντι σε έναν αριθμό ανδρών, ανάλογα με το αυτοκίνητο που οδηγούσαν.


Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένας μεσήλικας δεν εντυπωσίαζε τις κυρίες με την ακριβή του Porsche, εκτός αν συνοδευόταν από μία όμορφη, νεαρή γυναίκα.



 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!