MEN'S GUIDE

Σου αρέσουν οι γυναίκες με μεγάλο στήθος; Η επιστήμη εξηγεί τι λέει αυτό για σένα

Είναι γνωστό πως πολλοί άντρες έχουν... εμμονή με το γυναικείο στήθος και άλλοι προτιμούν τα μεγάλα στήθη και άλλα τα μικρά ή τα μεσαία.

Αν ανήκεις σε αυτούς που προτιμούν το μεγάλο στήθος μάθε τι έχουν αποκαλύψει διάφορες επιστημονικές μελέτες για τύπους σαν εσένα

1. Οι ανεξάρτητοι και εξωστρεφείς άντρες προτιμούν το μεγάλο στήθος.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology είναι πιο πιθανό να έχει ανάγκη για επίδειξη. Γι αυτό άλλωστε πολύ συχνά θα τον ακούσεις να λέει έξυπνα αστεία και ατάκες. Πεθαίνει να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής. 

2. Οι σεξιστές άντρες προτιμούν τα μεγάλα στήθη.

Η στάση ενός άντρα απέναντι στις γυναίκες και η γνώμη που έχει για το ρόλο τους στην κοινωνία μπορεί να επηρεάσει την προτίμησή του. Σε μια μελέτη του 2013, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, οι ερευνητές έδειξαν σε περισσότερους από 300 άνδρες, ηλικίας 18 έως 68 ετών, τρισδιάστατα μοντέλα γυναικών με διαφορετικά μεγέθη στήθους. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να πουν ποιες γυναίκες βρήκαν πιο ελκυστικές και ταυτόχρονα να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο που αξιολογούσε τη στάση τους απέναντι στις γυναίκες, σχετικά με τις σχέσεις, τον σεξισμό και την αντικειμενικοποίηση μιας γυναίκας. 

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες με σεξιστικές απόψεις για το αντίθετο φύλο είναι πιο πιθανό να διεγερθούν από τα μεγάλα στήθη. Αυτοί οι άνδρες μάλιστα παραδέχτηκαν ότι αισθάνονταν σεξιστές. 

3. Οι άντρες που θέλουν να αποκτήσουν σύντομα παιδιά προτιμούν το μεγάλο στήθος 

Μάλιστα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Archives of Sexual Behavior, η επιθυμία ενός άντρα να μην κάνει παιδιά σχετίζεται με την προτίμηση του γυναικείο σωματότυπου που έχει μικρό στήθος και μεγάλη περιφέρεια. Αντιθέτως οι άνδρες που ήθελαν να γίνουν μπαμπάδες, επέλεξαν γυναίκες με μεγαλύτερα στήθη. Τα ευρήματα συνδέονται με τη σημειολογία πίσω από τα μεγαλύτερα στήθη καθώς, ενστικτωδώς, θεωρούνται ένδειξη γονιμότητας. 

4. Οι πιο... φτωχοί άντρες και αυτοί που έχουν οικονομικές δυσκολίες προτιμούν το μεγάλο στήθος

Μια μελέτη του 2008 που δημοσιεύθηκε στο The Journal of Socio-Economics απέδειξε ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της οικονομικής ασφάλειας και της προτίμησης μεγέθους στήθους των ανδρών. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι οικονομικά ασταθείς ή ανασφαλείς άνδρες προτιμούν τα μεγαλύτερα στήθη σε αντίθεση με όσους είχαν αρκετά μηδενικά στον τραπεζικό τους λογαριασμό οι οποίοι έδειξαν σαφέστερη προτίμηση στα μικρότερα στήθη. Σύμφωνα με τους μελετητές, αυτό δείχνει ότι οι πιο εύποροι οι άνδρες δεν χρειάζονται μια γυναίκα με επιπλέον προσόντα, οι οικονομικά ασθενέστεροι αναζητούσαν στα πάντα, και κατ' επέκταση και στο στήθος,  αφθονία.  

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!