VIRAL

H αγάπη αυτών των πελαργών έχει συγκινήσει τους πάντες [βίντεο]

Κάποιοι ίσως δεν γνωρίζουν πως οι πελαργοί είναι πουλιά που ζευγαρώνουν μόνο μια φορά στη ζωή τους και έχουν ένα ταίρι για πάντα, αλλά αυτοί οι δυο πελαργοί πραγματικά έχουν μια συγκινητική ιστορία αγάπης.

Πρόκειται για την Malena και τον Klepetan, ένα ζευγάρι πελαργών που έγινε αρχικά διάσημο στην Κροατία και μετά σε όλο τον κόσμο.


Η ιστορία τους ξεκίνησε πριν από 24 χρόνια όταν η Malena και ο Klepetan έφτιαξαν τη φωλιά τους στο χωριό  Brodski Varos της Κροατίας.


Όμως ασυνείδητοι κυνηγοί τραυμάτισαν σοβαρά τη Malena με αποτέλεσμα να μην μπορέσει ποτέ να πετάξει ξανά. Την τραυματισμένη Malena βρήκε ο Stjepan Vokic, ένας ντόπιος που φρόντισε το άτυχο πουλί που πλέον δεν μπορούσε να μεταναστεύσει και να πετάξει προς το Νότο όπως κάνουν όλοι οι πελαργοί το χειμώνα.


Ο Stjepan Vokic, πρόσφατα μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο AFP και εξήγησε πως αρχικά έφτιαξε μια ειδική φωλιά για τη Malena, μέσα στο σπίτι του (είπε πως την έκανε να θυμίζει αυτές που φτιάχνουν οι πελαργοί στην Αφρική) της έβαλε ακόμα και ενυδρείο και την φρόντιζε τους χειμερινούς μήνες και μόλις μπήκε η άνοιξη είδε πως ο Klepetan γύρισε ξανά στην αγαπημένη του Malena. Έτσι ο Stjepan Vokic μετέφερε την φωλιά στην οροφή του σπιτιού του για να ζουν τα δυο πουλιά την αγάπη τους τους θερινούς μήνες.


Έκτοτε κάθε χρόνο ο Klepetan ακολουθεί  τους άλλους πελαργούς στο ταξίδι τους στην Αφρική, και μολονότι η Malena δεν μπορείννα τον συνοδεύσει στο μακρύ ταξίδι του, αυτός πάντα επιστρέφει την Άνοιξη στην Malena του καθώς αυτή η αγάπη δεν έχει σβήσει εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. Κια φυσικά, όπως αναφέρει το AFP, και φέτος την άνοιιξη ο Klepetan είναι ξανά μαζί με τη Malena.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!