VIRAL

Και ο Kurt Cobain είχε προβλέψει την εκλογή του Trump;

Εδώ και καιρό έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο, ένα meme, που κατά πολλούς αποτελεί απόδειξη πως ο διάσημος τραγουδιστής των Nirvana, πριν φύγει από τη ζωή είχε προβλέψει την εκλογή του Donald Trump στη προεδρία των ΗΠΑ.

Η φράση που αναγράφονταν στο meme, υποτίθεται πως είχε βγει από τα χείλη του Kurt Cobain το 1993 και σύμφωνα με αυτή ο Kurt είχε πει πως πιστεύει πως η γενιά του θα προκαλέσει έκπληξη στους πάντες και πως θα εκλέξει κάποιον που δεν θα το περιμένει κανείς και συγκεκριμένα πρόσθετε πως δεν θα του προκαλούσε έκπληξη αν επέλεγαν κάποιον επιχειρηματία - μεγιστάνα, που δεν μπορεί να εξαγοραστεί και που θα έκανε το σωστό για το λαό, κάποιον σαν το Donald Trump, όσο τρελό και αν ακούγεται αυτό.

Τελικά όλο αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα που σκέφτηκε κάποιος υποστηρικτής του Trump κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα το site However Snopes, το οποίο ειδικεύεται στο να εντοπίζει ανακρίβειες που κυκλοφορούν στα social media και το Διαδίκτυο, το συγκεκριμένο meme ξεκίνησε το γύρο του στο ίντερνετ από το προφίλ του Facebook με το όνομα "Trump Train", που δημιούργησαν οπαδοί του Trump και αυτό το προφίλ ανέβασε αυτό το post  στις 31 Ιουλίου. Επίσης αναφέρεται ρητά πως ο αείμνηστος Kurt Cobain ουδέποτε έκανε αντίστοιχη δήλωση. Κοινώς πρόκειται για ένα ακόμα ψέμα του Διαδικτύου που δημιούργησε έναν αστικό θρύλο.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!