MEN'S GUIDE

Θέλετε να αποκτήσετε το κορμί του Ταρζάν; Μάθετε τα 6 μυστικά του

O ηθοποιός Alexander Skarsgård, είναι ο νέος κινηματογραφικός Ταρζάν, στη ταινία "Ο Θρύλος του Ταρζάν" που πρόσφατα κυκλοφόρησε στις αίθουσες και όλοι μιλούν για το απίστευτο κορμί του.

Και η αλήθεια είναι πως ο 39χρονος ηθοποιός εμφάνισε ένα πολύ καλογυμνασμένο κορμί για τις ανάγκες το νέου του ρόλου.
Για να το αποκτήσει χρειάστηκαν 8 μήνες προπόνησης και διατροφής σε συνεργασία με τον προπονητή του Magnus Lygdbäck.
Ο Magnus Lygdbäck (που έχει συνεργαστεί και με τους Harry Styles, Avicii και άλλους διάσημους) δηλώνει πως ο ίδιος προσαρμόζει το πρόγραμμά του ανάλογα με τον σωματότυπο και τον χαρακτήρα και τις ανάγκες του ανθρώπου που προπονεί, αλλά υπάρχουν στοιχεία από την εξάσκηση του Alexander που κάθε άνδρας μπορεί να τα υιοθετήσει και να δει άψογα αποτελέσματα. Δείτε ποια είναι αυτά:
1. Η προπόνησή του μοιράστηκε σε δύο φάσεις: στην πρώτη φάση είχε πλούσια σε πρωτείνες διατροφή και βάρη και στη δεύτερη φάση δίαιτα και αντί να σηκώνει βάρη μετακινούσε και σήκωνε το βάρος του σώματός του.
2. Δύο (τυχαίες) μέρες την εβδομάδα ο Alexander έκανε τον πίθηκο: Οι ασκήσεις όπου απλά κινείσαι στα 4 σαν γορίλας, χοροπηδάς ή κρεμιέσαι (άναρχα χωρίς σύστημα) είναι αποτελεσματικές για όλους τους άνδρες και όχι μόνο για κάποιον που θέλει να κάνει τον Ταρζάν.Παράλληλα τις ίδιες κινήσεις κάνεις και για ζέσταμα πριν τα βάρη.
3. Κάθε μέρα οι ασκήσεις επικεντρώνονταν σε ένα διαφορετικό σημείο του σώματός του : Πόδια, ώμοι και στήθος, πλάτη και ώμοι, μπράτσα.
4. Πρέπει πάντα να ξεκινάς με τις ασκήσεις για πόδια: Μία μέρα (την πρώτη) κάθε εβδομάδας οι ασκήσεις αφορούσαν μόνο το δυνάμωμα των ποδιών κάτι απαραίτητο για την στήριξη όλου του σώματος.
5. Πρέπει πάντα να αφήνεις το σώμα σου να ξεκουραστεί: Για αυτό τον λόγο οι ασκήσεις επικεντρώνονταν σε διαφορετικό σημείο του σώματος κάθε μέρα για να ξεκουραστούν οι μύες προκειμένου να αντέξουν την μετέπειτα επίπονη άσκηση.
6. Όταν αρχίσεις να αποκτάς φουσκωμένους μύες πρέπει να αρχίσεις δίαιτα για να τους διατηρήσεις . Στην πρώτη φάση του προγράμματος ο Alexander έκανε μία διατροφή 8.000 θερμίδων την ημέρα. Στη δεύτερη φάση άρχισε η δίαιτα που ήταν πλούσια σε ψάρι και θαλασσινά όπως γαρίδες, δεν είχε καθόλου κρέας, είχε όμως πολλά λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και καρυκεύματα και δεν ξεπερνούσε τις 1.600 με 1.800 θερμίδες την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!