VIRAL

#SafetyPin: Γιατί κάποιοι Βρετανοί άρχισαν να φορούν παραμάνες

Στον απόηχο του Brexit ένα νέο hashtag εμφανίστηκε στα social media και αρχίζει να κερδίζει έδαφος και να βρίσκει πολλούς να υιοθετούν την γεμάτη συμβολισμό πρακτική που τους καλεί να ακολουθήσουν.

Ένα από τα πιο αρνητικά φαινόμενα που συνόδευσαν το δημοψήφισμα στην Μ. Βρετανία είναι η έξαρση της ξενοφοβίας (η οποία πιθανά και οδήγησε και στο Brexit) και τώρα το hashtag #SafetyPin καλεί τους πολίτες να φορέσουν μία παραμάνα ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους μετανάστες και τους αλλοδαπούς που ζουν στην Βρετανία.
Σύμφωνα με το Indy 100 του Independent το hashtag το ξεκίνησε μία αμερικανίδα που ζει στο Λονδίνο, η Alisson, η οποία δήλωσε πως για χρόνια προσπαθούσε να θυμίσει στον κόσμο πως και η ίδια είναι μετανάστης στην Αγγλία, αλλά το γεγονός πως είναι λευκή και τα αγγλικά είναι η μητρική της γλώσσα είχαν σαν αποτέλεσμα να εισπράττει απαντήσεις όπως "εσύ δεν μετράς, δεν ανήκεις στην ομάδα ανθρώπων στην οποία αναφερόμαστε".
Η Alisson μέσω twitter ζήτησε από τους πολίτες να αρχίσουν να κάνουν κάτι πάναπλο, όσο το να φορέσεις μία παραμάνα, για να δείξουν την συμπαράστασή τους σε όλους αυτούς που ζουν στην Βρετανία αλλά δεν είναι Βρετανοί και ήδη το κάλεσμά της έχει βρει πολλούς υποστηρικτές.


Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!