VIRAL

Το απαγορευμένο «χυδαίο» βίντεο της belly dancer

Εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε στην Αίγυπτο για να να επιβληθεί ποινή φυλάκισης και να στοιχειοθετούν οι κατηγορίες κατά μιας δημοφιλούς belly dancer και ενός κάμεραμαν, οι οποίοι γύρισαν το βίντεο που χαρακτηρίστηκε «χυδαίο» από τις Αρχές.

Πρόκειται για την εξπέρ του χορού της κοιλιάς και τραγουδίστρια  Salma al-Fouly, και του κάμεραμαν Ahmed Rizk , που στις 19 Μαΐου ανέβασαν στο youtube το βίντεοκλιπ του κομματιού «Sib Idi» (σημαίνει Πάρε τα χέρια σου από πάνω μου). Το βίντεο μέσα σε λίγες μέρες συγκέντρωσε περισσότερα από 600 000 χτυπήματα και έτσι απέσπασε και τη προσοχή των Αρχών και συγκεκριμένα του Saeed Amer (μέλος της επιτροπής Al-Azhar Fatwa) που άσκησε δριμύτατη κριτική στο βίντεο  λέγοντας πως διαδίδει τη χυδαιότητα στην κοινότητα και πως προσβάλει τις  ηθικές παραδόσεις της Αιγύπτου. Πάντως ο υπεύθυνος για τη λογοκρισία στη χώρα δήλωσε πως ούτε ο ίδιος ούτε το υπουργείο πολιτισμού στο οποίο εργάζεται είχαν καμία εμπλοκή στο θέμα.

Θυμίζουμε  πως στην Αίγυπτο ασκείται συχνά κριτική με αφορμή την «προσβολή των παραδόσεων και της ηθικής». Πρόσφατα άλλη μια χορεύτρια είχε καταδικαστεί με ποινή φυλάκισης 6 μηνών γιατί φόρεσε στολή στα χρώματα της σημαίας της Αιγύπτου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!