VIRAL

Πλήρωσαν 150 ευρώ για να πιουν δύο φλυτζάνια τσάι στην Σανγκάη

Τελικά παντού υπάρχουν επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται τους ανυποψίαστους τουρίστες αλλά στην Κίνα οι αρχές δεν κάνουν τα στραβά μάτια.

Πρόσφατα δύο νεαροί φοιτητές από την Ιαπωνία επισκέφτηκαν την Σανγκάη της Κίνας και τους κήπους Yu που είναι ένα ένα δημοφιλές αξιοθέατο. Εκεί τους πλησίασαν δύο άνδρες και μία γυναίκα που είπαν πως είναι φοιτητές και τους βοήθησαν να βγάλουν φωτογραφίες και μετά τους πρότειναν να πάνε για παραδοσιακό τσάι σε ένα κατάστημα. Ο κατάλογος του καταστήματος έγραφε πως το τσάι κόστιζε 48 γουάν - περίπου 6,5 ευρώ. 
Χωρίς να παραγγείλουν τίποτα το προσωπικό άρχισε να τους σερβίρει τσάι και μετά από μισή ώρα ζήτησαν τον λογαριασμό και είδαν πως τους είχαν χρεώσει 1000 γουάν (περίπου 142 ευρώ) . Όταν ζήτησαν τον λόγο τους είπαν πως 48 γουάν κοστίζει η κάθε γουλιά τσαγιού που σου βάζουν στο φλυτζάνι. Οι νεαροί κατήγγειλαν το γεγονός στις αρχές οι οποίες τους αποζημίωσαν αφού διαπίστωσαν πως όντως τους είχαν εξαπατήσει, απέσυραν την άδεια λειτουργίας του καταστήματος συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη που ομολόγησε πως πληρώνει τους νεαρούς Κινέζους για να του φέρνουν πελάτες, και τον χρέωσαν με πρόστιμο 500.000 γουάν (περίπου 60.000 ευρώ)
Η Κίνα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει δημοφιλής τουριστικός προορισμός και οι ταξιδιωτικοί πράκτορες τονίζουν πως έχουν αυξηθεί δραματικά οι καταγγελίες για απάτες εις βάρος των τουριστών, παρά τα αυστηρά μέτρα των αρχών και συνιστούν στους επισκέπτες να είναι πολύ προσεκτικοί.

Το νέο περιστατικο έγινε γνωστό μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Weido και από εκεί κάνει τώρα το γύρο του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!