VIRAL

Ti χρώματα έχει αυτό το ρούχο; Η απορία που έγινε viral

Πριν από μήνες είχε γίνει χαμός στο διαδίκτυο με ένα φόρεμα με χιλιάδες χρήστες να ανεβάζουν στο hashtag #thedress τη δική τους εκδοχή για το τί χρώμα ήταν το φόρεμα.

Τώρα έχει γίνει αντίστοιχος χαμός με ένα σακάκι γνωστής εταιρείας αθλητικών ειδών. Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος ανέβασε στο Tumblr τη φωτογραφία με το σχόλιο: "Η φίλη μου αγόρασε αυτό το τζάκετ και λέει πως είναι άσπρο με μπλε αλλά εγώ βλέπω μαύρο και καφέ. Πείτε μου τη γνώμη σας". Πάνω από 40.000 απάντησαν και άλλοι έβλεπαν πράσινο και άσπρο, άλλοι χρυσό και πράσινο κ.λπ.

Πάντως σε άρθρο του ο Independent εξηγεί πως ο λόγος που κάποιοι βλέπουν άλλα χρώματα είναι γιατί έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα μάτια μας προκειμένου να αναγωρίσουμε ένα χρώμα, ο εγκέφαλος προσπαθεί να αποβάλει από μία εικόνα τις αποχρώσεις που παίρνει από τον φωτισμό. Δηλαδή αν βλέπουμε ένα λευκό χαρτί με κίτρινο φωτοσμό, ο εγκέφαλος προσπαθεί να αποβάλει το κίτρινο και να μας κάνει να αντιληφούμε πως πρόκειται για ένα λευκό χαρτί. Σε κάποιους ανθρώπους αυτός ο μηχανισμός δεν λειτουργεί πάντα τέλεια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!