VIRAL

Ρατσιστική συμπεριφορά σεκιουριτά στον ΗΣΑΠ της Αθήνας [βίντεο]

Το γύρο των ελληνικών social media και του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει την ρατσιστική συμπεριφορά ενός σεκιουριτά σε Αφρικανό επιβάτη του ηλεκτρικού.

Στο βίντεο φαίνεται  ο άνδρας της ιδιωτικής υπηρεσίας security να πλησιάζει τον Αφρικανό μετανάστη που έχει επιβιβαστεί σε βαγόνι του ΗΣΑΠ, στο σταθμό της Κηφισιάς και απαιτεί να εγκαταλείψει το βαγόνι με τη δικαιολογία ότι η τσάντα - βαλίτσα που φέρει μαζί του, εμποδίζει λόγω μεγέθους. Όπως φαίνεται στα πλάνα το βαγόνι του ΗΣΑΠ είναι σχεδόν άδειο. Ο Αφρικανός εξηγεί πως έχει εισιτήριο και μία γυναίκα σπεύδει να τον υπερασπιστεί.
Το βίντεο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και η  Διοίκηση της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε., με σχετική της ανακοίνωση τονίζει πως «καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό και απερίφραστο τρόπο την απαράδεκτη συμπεριφορά του υπαλλήλου φύλαξης (security), υπάλληλο της εταιρείας JCB με την οποία υπάρχει συνεργασία, κατά αλλοδαπού επιβάτη, το βράδυ της Κυριακής 14 Φεβρουαρίου, στο σταθμό «Κηφισιά» της γραμμής 1 του δικτύου.
Όπως αναφέρεται «η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου υπαλλήλου από το δίκτυό της και κινεί, επίσης άμεσα, τη διαδικασία ενεργοποίησης των ρητρών που προβλέπονται στη σύμβαση με την εταιρεία security JCB και αφορούν την ενδεχόμενη πρόκληση ζημίας των "Σταθερών Συγκοινωνιών" εξ αιτίας  της αντισυμβατικής συμπεριφοράς της».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!