VIRAL

True story: Όλοι ψάχνουν τα χαμένα τους κινητά τηλέφωνα σε αυτό το σπίτι

Οι ιδιοκτήτες αυτού του σπιτιού στην Ατλάντα των ΗΠΑ, έχουν βρει μεγάλο μπελά και κανείς δεν μπορεί να τους εξηγήσει τί ακριβώς συμβαίνει.

Τα προβλήματα της Christina Lee και του Michael Saba, που ζουν σε αυτό το σπίτι εδώ και χρόνια, άρχισαν πριν από περίπου ένα χρόνο.
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ένας νεαρός άνδρας, τους χτύπησε την πόρτα του σπιτιού τους και τους είπε, πως είχε χάσει το κινητό του και το app εντοπισμού χαμένης συσκευής της εταιρείας του, του είχε δείξει πως το κινητό του βρίσκονταν σε αυτό το σπίτι.
Το ζευγάρι του εξήγησε ευγενικά πως δεν υπάρχει κανένα κινητό, πέρα από τα δικά τους στο σπίτι, και ο νεαρός έφυγε απογοητευμένος.
Όμως έκτοτε δεκάδες άλλοι άνθρωποι εμφανίστηκαν στην πόρτα τους λέγοντάς ακριβώς το ίδιο πράγμα. Το εντυπωσιακό δε είναι πως δεν υπάρχει κάποιο κοινό σημείο μεταξύ των χαμένων κινητών (άλλα είναι iphones, άλλα με τεχνολογία android κ.λπ. και οι εταιρείες παροχής κινητής τηλεφωνίας είναι επίσης διαφορετικές).
Το πρόβλημα έγινε ακόμα πιο μεγάλο, όταν τον περασμένο Ιούνιο, η αστυνομία αποφάσισε να ανακρίνει το ζευγάρι, όταν ενώ ερευνούσαν την υπόθεση ενός αγνοούμενου, οι αρχές εντόπισαν πως είχαν γίνει κλήσεις  από το τηλέφωνο του αγνοούμενου από αυτό το σπίτι, το διάστημα που  ο άνδρας αγνοοούνταν. Τελικά ο αγνοούμενος εντοπίστηκε και η αστυνομία σταμάτησε να τους θεωρεί ύποπτους.
Έκτοτε το ζευγάρι αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια ειδικών. Απευθύνθηκε τόσο σε εταιρείες παροχής κινητής τηλεφωνίας, όσο και σε περιοδικά και sites τεχνολογίας, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ακόμα με βεβαιότητα τί ακριβώς συμβαίνει.
Ως πιθανότερο σενάριο εικάζεται πως πρόκειται για κάποιο λάθος στα apps εντοπισμού συσκευών (που λειτουργούν με βάση τον εντοπισμό σήματος μέσα σε ένα τρίγωνο που δημιουργούν οι αναμεταδότες) που πιθανά να οφείλεται στην παρουσία κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε σχετικά μικρή απόσταση από το σπίτι. Ωστόσο οι άλλοι γείτονες του ζευγαριού δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
Πάντως η Christina Lee, ελπίζει σύντομα να βρεθεί μία λύση, γιατί προς το παρόν, όπως λέει η ίδια, όλοι όσοι τους ενόχλησαν ήταν ευγενικοί, αλλά φοβάται για το τί θα συμβεί αν χρειαστεί να αντιμετωπίσουν κάποιον εξαγριωμένο άνθρωπο που νομίζει πως του έχουν κλέψει το κινητό. Μάλιστα εξηγεί πως ο λόγος που δημοσιοποίησαν το θέμα είναι για να ασκηθεί "πίεση" στις εταιρείες να βρουν μία λύση στο πρόβλημά τους και να ενημερωθούν και όλοι όσοι πιθανά αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Για παράδειγμα τοThe Verge αναφέρει πως σε αντίστοιχη περίπτωση που εμφανίστηκε το 2013 στο Λας Βέγκας, βρέθηκε τελικά η λύση του μυστηρίου και οι εταιρείες αναγκάστηκαν να αλλάξουν το εύρος του σήματός τους, γιατί τότε ένα άλλο σπίτι βρίσκονταν ακριβώς στην μέση της ακτίνας σήματος τριών εταιρειών. Όμως στην περίπτωση αυτού του ζευγαριού κάτι τέτοιο δεν ισχύει.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!