VIRAL

Μεταμορφώθηκε σε Αφρικανές γυναίκες προκαλώντας αρνητικά σχόλια

Η Boglarka Balogh, η οποία ασχολείται με τα ανθρώπινα δικαιώματα δημοσίευσε μία σειρά από φωτογραφίες που απεικονίζουν το πρόσωπό της σε πορτρέτα των Αφρικανών γυναικών.

Ο τίτλος του project είναι "I Morphed Myself Into Tribal Women To Raise Awareness Of Their Secluded Cultures" και δημοσιεύτηκε στο Bored Panda στα τέλη του Δεκεμβρίου. Η 34χρονη καλλιτέχνης ταξίδεψε στις χώρες της Αφρικής για να έρθει σε επαφή με την κουλτούρα των φυλών και προσπάθησε να αποτυπώσει την παράδοση των ενδυμασιών τους. Σκοπός της ήταν να αναδείξει τις απειλούμενες φυλές και την ταχύτητα με την οποία εξαφανίζονται. Τα πορτρέτα της απεικονίζουν τις κοινότητες Wodaabe, Daasanach, Arbore, Mursi, Turkana, Karo και Himba. 

Τα σχόλια ήταν πολλά με τα περισσότερα να είναι αρνητικά και να αναφέρρουν πως είναι ρατσιστικό μία λευκή να γίνεται για λίγο "μαύρη" και πως μπορούσε να κάνει ακριβώς το ίδιο θέμα φωτογραφίζοντας απλά τις γυναίκες των συγκεκριμένων φυλών και όχι τον εαυτό της. Η Balogh δεν απάντησε σε κανένα απ' αυτά, αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να διαγράψει το φωτογραφικό υλικό απ' τη σελίδα της. Παράλληλα, έγραψε: «Από τη στιγμή που δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλλω κανέναν κι εφόσον δεν μπορώ να απαντήσω σε όλους σας, αποφάσισα να κατεβάσω τα έργα μου. Η πρόθεσή μου ήταν 100% αγνή, δεδομένου πως είμαι δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημοσιογράφος και ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει ρατσισμός και όλα τα παρεμφερή. Ποτέ δεν φαντάστηκα πως η δουλειά μου θα ενοχλήσει τόσον πολύ κόσμο και πως θα πρέπει να δώσω εξηγήσεις. Και φυσικά, δεν πρόκειται να το κάνω. Να είστε καλά και να αγαπάτε όλους τους ανθρώπους».  

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!