VIRAL

Αυτή η διαφήμιση κινητού τηλεφώνου προκάλεσε σάλο στο Πακιστάν

Τα τελευταία 24ωρα τα social media στο Πακιστάν και σε όλο τον κόσμο έχουν πάρει φωτιά με αφορμή αυτή τη διαφήμιση ενός κινητού τηλεφώνου.

Η διαφήμιση που προωθεί ένα κινητό τηλέφωνο της εταιρείας Mobilink, εμφανίστηκε στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας Jang, που είναι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα στο Πακιστάν και αμέσως μετά την κυκλοφορία της, το twitter και ειδικά το hashtag #Jang γέμισε με αρνητικά και υβριστικά σχόλια συντηρητικών μουσουλμάνων, που βρήκαν το πρωτοσέλιδο πολύ προκλητικό και προσβλητικό για τα μουσουλμανικά ήθη.
Το εντυπωσιακό είναι ότι μαζί με τους συντηρητικούς μουσουλμάνους τάχθηκαν και φεμινιστικές ακτιβιστικές οργανώσεις που βρήκαν πως η συγκεκριμένη πόζα προσβάλλει τις γυναίκες. Μάλιστα η Πακιστανή φεμινίστρια και συγγραφέας Bina Shah έγραψε στο twitter πως θα συγχωρέσει το ατόπημα της εφημερίδας μόνο αν στο επόμενο τεύχος έχει στην ίδια προκλητική πόζα έναν άνδρα.
Να σημειωθεί πώς το μοντέλο της διαφήμισης, είναι η ηθοποιός του Bollywood Nargis Fakhri, που γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και έχει εμφανιστεί και στο αμερικανικό σόου Next Top Model.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στο διαδικτυακό... πάρτυ να μπουν και οι Αμερικανοί, που όπως αναφέρει το NBC,  θεωρούν παράλογο τον συντηρητισμό των Πακιστανών, αλλά και οι Ινδοί που γνωρίζουν την Nargis από τις ταινίες της.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!