VIRAL

Γράμμα Κινέζου που ζητά βοήθεια βρέθηκε σε ζευγάρι κάλτσες

Μια επιστολή ενός Κινέζου που μιλά για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων βρέθηκε σε ένα ζευγάρι κάλτσες σε κατάστημα στην Αγγλία. 

Την επιστολή ανέβασε στο twitter η Lucy Kirk  που ισχυρίζεται πως ο πατέρας της βρήκε την εικονιζόμενη επιστολή μέσα σε ένα ζευγάρι κάλτσες που αγόρασε από γνωστό κατάστημα στην Αγγλία. 
Η διαδικτυακή της έκκληση να τη βοηθήσουν στη μετάφραση του σημειώματος αποκάλυψε πως η επιστολή που ήταν γραμμένη στα κινέζικα, είχε γραφτεί από έναν 34χρονο Κινέζο που ονομάζεται Ting Kun Ding, ο οποίος δηλώνει πως προσπάθησε να καταγγείλει Κινέζους αξιωματούχους για διαφθορά με αποτέλεσμα να βασανιστεί ο ίδιος και η σύζυγός του, την οποία στην πορεία έκλεισαν σε ψυχιατρική κλινική και να δολοφονηθεί ο πατέρας του τον Μάιο του 2014 και ζητά βοήθεια. 
Μετά από την αποκάλυψη δημιουργήθηκε στο twitter το hashtag #HelpTingKunDing για να ριχτεί περισσότερο φως σε αυτή την υπόθεση.

Τόσο οι υπεύθυνοι του καταστήματος (που επίσης δημοσιεύουν posts στο hashtag) όσο και η κοπέλα που ισχυρίζεται πως βρήκε την επιστολή, αναφέρουν πως δεν απευθύνθηκαν στην πρεσβεία της Κίνας στη χώρα, όπως ήταν η αρχική τους σκέψη, γιατί η επιστολή αναφέρει ρητά να μην κάνει ο παραλήπτης κάτι τέτοιο.
Να σημειωθεί πως το BBC αναφέρει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που σε υποκατάστημα της εν λόγω low cost εταιρείας (πρόκειται για την Primark) έχουν βρεθεί τέτοιες επιστολές και τα τελευταία 3 χρόνια τα media έχουν αναφορές σε τουλάχιστον άλλα δύο περιστατικά.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!