VIRAL

Έτσι ήταν η Ελεωνόρα Μελέτη όταν έδινε Πανελλήνιες εξετάσεις [εικόνα]

Αγνώριστη και με καστανό μαλλί είναι η παρουσιάστρια και υποψήφια στις ευρωεκλογές Ελεωνόρα Μελέτη στην φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram από τα εφηβικά χρόνια της για να στείλει το δικό της μήνυμα για τις Πανελλήνιες εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα.

Η παρουσιάστρια ανέβασε μια φωτογραφία από την ημέρα που είχε δώσει εξετάσεις και μοιράστηκε τις αναμνήσεις της από εκείνη την εποχή. Περιέγραψε αναλυτικά τα συναισθήματά της και το άγχος της, τονίζοντας ωστόσο ότι σημασία δεν έχει η βαθμολογία, ούτε το αποτέλεσμα σε μια οποιαδήποτε εξέταση και ότι η αξία του καθενός δεν μετριέται με βάση την επιτυχία σε αυτά τα πράγματα. Τέλος, έδωσε το μήνυμά της στους γονείς των παιδιών να είναι ψύχραιμοι και υποστηρικτικοί και ότι το πιο σημαντικό είναι η αγάπη και η αποδοχή.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα επιλέγω μια φωτογραφία για να ευχηθώ καλή επιτυχία στα παιδιά που σήμερα θα ξεκινήσουν τη προσπάθεια τους στις πανελλαδικές! Εδώ λοιπόν, 1996, έχω μόλις τελειώσει τις εξετάσεις. Έχουν περάσει 28 χρόνια και ακόμα θυμάμαι τον κόμπο στο στομάχι. Την αγωνία να πίεζει στο στήθος, το χρόνο να έχει σταματήσει, τις φωνές γύρω μου, ενώ μέσα μου συγκεντρώνομαι, το κρουασάν σοκολάτας κάθε πρωί πριν τις εξετάσεις που πίστευα ότι θα φέρει τη θεία φώτιση! Την ησυχία όταν μοιράζονταν τα χαρτιά, τον πόνο στο χέρι από το γρήγορο γράψιμο, το άγχος αν οι καθηγητές θα μπορούν να διαβάσουν τα κολλυβογράμματα μου.

Μπορώ να νιώσω ακόμα, στη ψυχή και στο σώμα, την αγωνία και το άγχος αυτών των χιλιάδων παιδιών που σήμερα είναι η σειρά τους. 28χρόνια μετά, έχω να στείλω ένα μήνυμα σε αυτά τα παιδιά, με την κάποιων χρόνων παραπάνω εμπειρία. Δεν είσαι ο μέσος όρος των βαθμών σου. Δεν είσαι το αποτέλεσμα των εξετάσεων σου.

Δεν έχεις ιδέα στην ηλικία σου για το ΠΟΙΟΣ είσαι και πόσα μπορείς να πετύχεις στη ζωή! Αν είσαι κάτι είσαι απλά μοναδικός, και η εμπειρία στις πανελλαδικές, οποίο αποτέλεσμα κ αν φέρει, μπορεί να σε οδηγήσει στο να ανακαλύψεις αυτή τη μοναδικότητα! Μην βασίζεις την αυταξία σου σε βαθμούς. Οποίο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Και ένα μήνυμα στους γονείς επίσης… διακριτικά και ήρεμα δίπλα στα παιδιά σας. Δεν κρίνεται το μέλλον σας. Δεν κρίνεται καν το μέλλον του παιδιού σας! Οι παννελαδικές είναι μια από τις 100αδες μετέπειτα αξιολογήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τα παιδιά σας! Και κάποιες από αυτές μπορεί να είναι ιδιαίτερα σκληρές. Αποδοχή, αγάπη, στήριξη, ενθάρρυνση, επιβράβευση της προσπάθειας και όχι του αποτελέσματος. Αυτό έχει ανάγκη σήμερα… αυτό έχει ανάγκη βασικά κάθε μέρα…

Καλή επιτυχία!».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!