VIRAL

"Διχάζουν" οι στολές της Κατράντζου για τις ιέρειες της ολυμπιακής φλόγας

Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου σχεδίασε τις νέες ενδυμασίες που θα φορούν οι ιέρειες στην τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το Παρίσι, όπου φέτος θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά πολλοί τις βρήκαν... κιτς!

Η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Απριλίου με τα βλέμματα του κόσμου θα κοιτούν την Αρχαία Ολυμπία, από όπου θα ξεκινήσει το ταξίδι της για το Παρίσι.

Τον ρόλο της πρωθιέρειας θα αναλάβει η ηθοποιός Μαίρη Μηνά, η οποία για πρώτη φορά θα χρησιμοποιήσει ένα κοίλο κάτοπτρο για να ανάψει τη δάδα. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα. Ελπίζω να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη που μου δείξατε», είπε η Μηνά στην παρουσίαση της τελετής στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, προσθέτοντας: «Είμαι πολύ τυχερή που αναλαμβάνω τώρα τα ηνία».

Αυτή δεν θα είναι η μόνη αλλαγή, καθώς, όπως έγινε γνωστό, θα υπάρχει και νέος μουσικοσυνθέτης, ενώ οι ιέρειες και η πρωθιέρεια θα φορούν τις νέες ενδυμασίες που σχεδίασε η διεθνώς καταξιωμένη Ελληνίδα σχεδιάστρια Μαίρη Κατράντζου, οι οποίες θα είναι ασπρόμαυρες, ενώ στο παρελθόν ήταν λευκές ή γαλάζιες.

Η Μαίρη Κατράντζου, η οποία έγινε γνωστή στην παγκόσμια σκηνή της μόδας για τα ευφάνταστα prints, συχνά περιλαμβάνει στοιχεία της ελληνικής ιστορία και κουλτούρας στις συλλογές της, με τα σχέδιά της να απολαμβάνουν πλέον διεθνούς αναγνώρισης. Μάλιστα, ρούχα έχουν φορέσει πασίγνωστα style icons στο κόκκινο χαλί, όπως η Κέιτ Μπλάνσετ και πιο πρόσφατα η Σάλμα Χάγιεκ.

Για τις νέες ενδυμασίες των ιερειών και της πρωιέρειας, η Μαίρη Κατράντζου εμπνεύστηκε από τα αρχαιοελληνικά Ιωνικού ρυθμού κιονόκρανα. Καταφέρνοντας να φέρει την ελληνική ιστορία στο 2024, τα ασπρόμαυρα σχέδιά της αποτυπώνουν ιδανικά τον ιστορικότητα και τη σπουδαιότητα του θεσμού.

Δείτε τις νέες ενδυμασίες που σχεδίασε η Μαίρη Κατράντζου:

 

Οι αντιδράσεις

 

Ωστόσο, με το που παρουσιάστηκαν οι νέες στολές, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν μέσω social media, να κριτικάρουν πολύ αρνητικά την αισθητική τους.

'Αλλοι τις βρήκαν εντελώς κιτς, άλλοι προτείνουν να τις φορέσουν οι χορεύτριες της Σάττι στη Eurovision και κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αναρωτιούνται αν όντως τελείωσε το καρναβάλι!

 

Πάρτε μια γεύση από τα αρνητικά σχόλια.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!