VIRAL

O Μέμος Μπεγνής αγανάκτησε με τη νέα περίπτωση κακοποίησης γαϊδουριού

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει ένα νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου, που συνέβη, σε χωριό των Ιωαννίνων, με θύμα ένα άτυχο γαϊδούρι, Ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν έντονα και ξέσπασαν μέσω social media ήταν και ο γνωστός ηθοποιός Μέμος Μπεγνής.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο αντιδήμαρχος Ζίτσας κατηγορήθηκε για την κακοποίηση του ζώου, ωστόσο μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις στα social media με τους χρήστες να ξεσπούν κατά του αντιδημάρχου.


Ο ηθοποιός Μέμος Μπεγνής έκανε και εκείνος μια ανάρτηση, αναφέροντας πόσο ντρέπεται για το ανθρώπινο είδος μετά από τέτοιες πράξεις.

«Πόσο ντρέπομαι για το είδος μας. Και το χειρότερο είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια ντρέπομαι ακόμα περισσότερο… Άνθρωποι καρκίνος» έγραψε χαρακτηριστικά ο Μέμος Μπεγνής.

 

Το περιστατικό που έγινε viral και προκάλεσε οργή

Όλα ξεκίνησαν όταν Αντιδήμαρχος της περιοχής Ζίτσας  των Ιωαννίνων, έσυρε με το αυτοκίνητό του ένα άτυχο γαϊδούρι, μπσοστά στα μάτια κατοίκων ενός χωριού.


Σύμφωνα με το neolaia.gr μετά από την έντονη αγανάκτηση όλων των μελών της τοπικής κοινωνίας του χωριού Γραμμένου στα Ιωάννινα αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ζίτσας, ο δήμαρχος της περιοχής Μιχάλης Πλιάκος παύει από τα καθήκοντα του τον αντιδήμαρχο και κτηνοτρόφο που συνελήφθη αργά το μεσημέρι της Κυριακής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων του χωριού Γραμμένο, o 70χρονος άνδρας έδεσε στο αυτοκίνητο του και έσυρε για 700 μέτρα  μέσα στο χωριό, τον γάιδαρό του. Μη αντέχοντας την ταχύτητα, το ζώο κατέρρευσε και σύρθηκε στο έδαφος πίσω από το αυτοκίνητο.

Σύμφωνα και πάλι με μαρτυρίες, ο άντρας σταμάτησε το όχημα μετά από τις φωνές και τις παραινέσεις των κατοίκων και αφού ο δρόμος είχε αρχίσει να πλημμυρίζει με τα αίματα του κακοποιημένου ζώου.

Μετά από λίγη ώρα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον αντιδήμαρχο. Σήμερα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους (απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα) μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

 

Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του Δημήτρη Δήμου, ο οποίος μίλησε σήμερα νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ισχυρίζεται ότι το γαϊδούρι είχε τραυματιστεί μετά από επίθεση λύκου, με τον κτηνοτρόφο να το ανεβάζει στην καρότσα για να το μεταφέρει ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με τον 70χρονο, για άγνωστο λόγο το πόδι του γαϊδάρου έπεσε στην άσφαλτο και δεν το αντιλήφθηκε αμέσως.

 

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

 

«Σεβόμενοι την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης κάναμε υπομονή και περιμέναμε να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν σχολιάσαμε και δεν προβήκαμε σε καμία δήλωση, διότι είμαστε οι τελευταίοι που θα δείξουμε ασέβεια στους θεσμούς της χώρας.

 

Αποδεικνύοντας έμπρακτα τα λεγόμενά μας από σήμερα παύουμε από τα καθήκοντα του τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης έως να αποφανθεί η δικαιοσύνη για να μη θεωρηθεί από κανένα ότι αυτή η θέση ευθύνης θα χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

Σε ένα Δήμο, όπως είναι ο δικός μας φύση και θέση κτηνοτροφικός και πτηνοτροφικός, θεωρούμε απαράδεκτες και καταδικαστέες συμπεριφορές εναντίον οποιουδήποτε ζώου. Όποιος προσπάθησε να επενδύσει πολιτικά υποκαθιστώντας τους θεσμούς  τον αφήνουμε στην κρίση των δημοτών».

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ο οποίος επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Ζίτσας και του ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του αντιδημάρχου του.

Ακόμα πιο πριν και η δημοτική παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του δήμου Ζίτσας είχε ζητήσει από τον κο. Πλιάκο την παύση του συγκεκριμένου αντιδημάρχου εκδίδοντας ανακοίνωση που μεταξύ άλλων ανέφερε: «Δηλώνουμε συγκλονισμένοι από τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες το απόγευμα και αφορούν την βάναυση συμπεριφορά Αντιδημάρχου του Δήμου Ζίτσας σε ζώο στην περιοχή των Γραμμενοχωρίων. Η παράταξη απαιτεί την περίθαλψη του ζώου από τις αρμόδιες υπηρεσίες και την πλήρη ενημέρωση για την τύχη του.

Από το Δήμαρχο Ζίτσας κ. Μιχάλη Πλιάκο την άμεση αποπομπή του συγκεκριμένου αυτοδιοικητικού «ανθρώπου» από την θέση του Αντιδημάρχου Ζίτσας. Από τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης και τoν κ. Δημάρχο την διαγραφή του από την Δημοτική τους ομάδα. Από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πράξει τα δέοντα για την αποπομπή του από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ζίτσας και βέβαια Από τη δικαιοσύνη την άμεση παρέμβαση».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!