MARKET NEWS

Το Stoli® Group λανσάρει το Stoli® Eco-Bar

Νέα Υόρκη – Νοέμβρης 09, 2021 – Το Stoli® Group, η κορυφαία εταιρεία ultra-premium αλκοολούχων ποτών και οίνων στον κόσμο, ανακοινώνει το λανσάρισμα του Stoli® Eco-Bar, ενός βιώσιμου bar που έκανε την πρεμιέρα του στο Athens Bar Show, στις 9 και 10 Νοεμβρίου.

«Ως διεθνής επιχείρηση, έχουμε χρέος να δίνουμε το θετικό παράδειγμα και να μυήσουμε καταναλωτές σε όλο τον πλανήτη στην έννοια της βιωσιμότητας», σχολίασε ο Damian McKinney, Global CEO του Stoli® Group. «Έχοντας την έννοια της βιωσιμότητας βαθιά ριζωμένη στον πυρήνα του DNA μας, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε ένα όραμα και μια αποστολή: να δημιουργήσουμε το πιο δυνατό και βιώσιμο portfolio αλκοολούχων ποτών και οίνων μέχρι το 2025. Το Stoli® Eco-Bar δεν είναι παρά μια μικρή γεύση από αυτό που θα επακολουθήσει.»

Το Stoli® Eco-Bar πρωτοπορεί επιδεικνύοντας ότι η απόλαυση πρέπει να επιτυγχάνεται με τρόπο που να ευνοεί το περιβάλλον, τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις. Με αυτό τον σκοπό, το Eco-Bar:

  • Συμβάλλει στον εταιρικό στόχο του Stoli® Group ο οποίος είναι να μηδενίσει το οικολογικό του αποτύπωμα μέχρι το 2025, μέσω της αποδοτικότητας όλων των εφοδιαστικών αλυσίδων, και πιο συγκεκριμένα:
    1. Παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά μέσω ηλιακών panels
    2. Χρήση ανακυκλωμένων υλικών σε ποσοστό πάνω από 60%, με το μεγαλύτερο μέρος του bar να είναι κατασκευασμένο από υπολείμματα πεπιεσμένου ξύλου (OSB). Επίσης, γίνεται χρήση ανακυκλώσιμων υλικών, όπως η βιοδιασπώμενη bar kit συλλογή από μπαμπού, που περιλαμβάνει barmat, αναδευτήρα, βάση για το μενού, επιφάνεια κοπής, ακόμη και θήκη για τις χαρτοπετσέτες.
  • Χρησιμοποιεί τοπικά υλικά, φυτεμένα σε ειδικές κατασκευές και γλάστρες γεμάτες βότανα και μυρωδικά, όπως μέντα, λεβάντα και δεντρολίβανο, που βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο και δεν έχουν μόνο διακοσμητικό αλλά και πρακτικό ρόλο, καθώς συλλέγονται και χρησιμοποιούνται επί τόπου για να γαρνίρουν τα cocktail.
  • Προωθεί την ισότητα και την πολυπολιτισμικότητα, καλώντας τους καλύτερους επαγγελματίες των bar στον κόσμο, άνδρες και γυναίκες, να μοιραστούν την βαθιά γνώση και τις εμπειρίες τους σχετικά με την βιωσιμότητα, διασφαλίζοντας έτσι ίσες ευκαιρίες για όλους.
  • Προωθεί βιώσιμες συνεργασίες μέσω του Giacomo Giannotti από το παγκοσμίως διάσημο Paradiso Bar της Βαρκελώνης (# 19 στα World’s 50 Best Bars). Ο Giannotti βρέθηκε στο Athens Bar Show για να μοιραστεί τις γνώσεις και τις πρακτικές του για το bar sustainability, αλλά και να παρουσιάσει μία καινοτόμο τεχνική, που ο ίδιος και η ομάδα του ανέπτυξαν. Η τεχνική αυτή κάνει πράξη το zero bar waste mentality, αφού με την βοήθειά της τα υπολείμματα του bar αποξηραίνονται, μεταμορφώνονται σε οικολογική πάστα κεριού και εν συνεχεία σε χαριτωμένα, ultra- sustainable σουβέρ.
  • Αποδεικνύει έμπρακτα πως η επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων είναι εφικτή, μέσω της χρήσης συσκευής που μετατρέπει τα γυάλινα μπουκάλια σε άμμο, η οποία στη συνέχεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργήσουμε αντικείμενα, όπως κεραμικά μπολ, βάζα και μενταγιόν.

    «Παρόλο που το ταξίδι προς τη βιωσιμότητα δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι μας, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά για τον πλανήτη μας και τις επόμενες γενιές», δηλώνει ο McKinney.

    Σχετικά με το Stoli® Group

    Το Stoli® Group ιδρύθηκε το 2013 και είναι υπεύθυνο για την παραγωγή, το management και τη διανομή του διεθνούς portfolio SPI. Κυρίως γνωστό για το brand Stolichnaya® Vodka, το Stoli® Group διεύρυνε το portfolio του τα τελευταία χρόνια για να εξυπηρετήσει την παγκόσμια ζήτηση για premium on-premise και πιο εξεζητημένα ποτά.

    Τα κύρια brands του είναι: Stoli® Vodka, Elit™ Vodka, Bayou® Rum, Kentucky Owl®, Villa One™, Gator Bite™ Rum Liquers, Cenote™ Tequila, and Se Busca™ Mezcal. 

    Με παρουσία σε πάνω από 176 αγορές, το Stoli® Group λειτουργεί με μια αφοσιωμένη ομάδα 200 διανομέων σε όλο τον κόσμο. Με έδρα το Λουξεμβούργο, το Stoli® Group έχει εγκαταστάσεις στην Ισπανία, την Ιταλία, την Αργεντινή και τις ΗΠΑ, κάποιες από τις οποίες χρονολογούνται από τον περασμένο αιώνα. Για περισσότερες πληροφορίες, μπείτε στο: stoli-group.com.

    Διαβάστε περισσότερα:

    SIGMALIVE APP

    Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

    iphoneiphone

    ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

    Ακολουθήστε το SigmaLive
    και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

    facebooktwitteryoutubegplusrss

    NEWSLETTER

    Εγγραφείτε στο Newsletter
    και μείνετε πάντα ενήμεροι!