MEN'S GUIDE

H επιστήμη λέει πως αν κάνεις δουλειές στο σπίτι απολαμβάνεις περισσότερο σεξ

Ένας άντρας που αποφασίζει πως θέλει και μπορεί να ασχολείται με τις δουλειές του σπιτιού, όχι μόνο βελτιώνει τις πιθανότητες να έχει έναν μακροχρόνιο, υγιή και ευτυχισμένο γάμο ή δεσμό, αλλά απολαμβάνει και καλύτερο και περισσότερο σεξ και αυτό το επιβεβαιώνει και η επιστήμη.

Στο gr.askmen,com διαβάζουμε πως σύμφωνα με μελέτες δεκαετιών, υπάρχουν δύο λόγοι για τους οποίους η οικιακή εργασία είναι ένα από τα κορυφαία κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των ανδρών που θεωρήθηκαν ευτυχείς σε ένα μακροχρόνιο γάμο.

> Πρώτος λόγος: Για την καλή κατάσταση του σπιτιού ενδιαφέρονται κυρίως οι γυναίκες. Αυτό, όμως, απαιτεί περισσότερη χαμένη ενέργεια και σωματικό κόπο από μέρους τους. Και ενώ ο άνδρας χαλαρώνει μετά το σεξ, η γυναίκα-νοικοκυρά θέλει να χαλαρώσει για να κάνει σεξ.

> Δεύτερος λόγος: Οι γυναίκες αντιλαμβάνονται τη συμμετοχή του άνδρα στις κοινές δουλειές του σπιτιού ως μια κίνηση που δείχνει σεβασμό στο πρόσωπό τους. Και ένας τέτοιος σεβασμός, οφείλει να ανταποδοθεί, με τι άλλο; Καλύτερο σεξ.

Το ίδιο άρθρο τονίζει πως οι περισσότεροι άνδρες αρνούνται πεισματικά να συμμετέχουν σε τέτοιου είδους οικιακές εργασίες. Μερικοί πλένουν απρόθυμα κάνα πιάτο έπειτα από πολύ γκρίνια εκατέρωθεν. Όμως, και οι δυο αυτές (αρνητικές) μεθοδεύσεις από τη μεριά των ανδρών, οδηγούν σταδιακά τη σχέση σε απάθεια, η οποία καταλήγει σε μόνιμη αντιπαλότητα. Απάθεια και αντιπαλότητα μεταφράζονται σε πολύ αραιό σεξ μέσα στο χρόνο - έτσι δείχνουν τα στοιχεία των ερευνών.

Για εκείνους που βοηθούν ενεργά και με δική τους πρωτοβουλία στις οικιακές αγγαρείες (η έρευνα τούς προσδιόρισε στο 39% των παντρεμένων ανδρών), τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Σίγουρα, καθώς αλλάζουν οι γενιές, το θέαμα ενός άνδρα να σιδερώνει, να πλένει πιάτα ή να βάζει ηλεκτρική σκούπα δεν αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα. Και όταν οι γυναίκες ρωτήθηκαν για το ποσοστό εκτίμησης απέναντι σε έναν τέτοιο φιλότιμο άνδρα, οι προσδοκίες ξεπέρασαν τα αναμενόμενα: το σεξ παρέμεινε συχνό και παθιασμένο πολλά χρόνια μετά την πρώτη νύχτα γάμου.

Το δια ταύτα

Πόσες δουλειές του σπιτιού είναι δίκαιο να κάνεις; Πρέπει να μοιράζονται ισόποσα με τη γυναίκα; Οι λογιστικές εργασίες μετράνε; Η αλλαγή λαδιών στο αυτοκίνητο; Τα μπάρμπεκιου;

Η επιστήμη έβγαλε και γι’ αυτό το ζήτημα, πολύτιμα συμπεράσματα. Οι γυναίκες είναι ικανοποιημένες με ένα σύντροφο που απλά βοηθά όταν η κατάσταση το επιβάλλει - αυτό υπολογίζεται σε πολύ κάτω από τις μισές δουλειές του σπιτιού, εκτός ίσως αν μιλάμε για το τρίψιμο της τουαλέτας και το τίναγμα των χαλιών (περισσότεροι πόντοι).

Το μόνο σίγουρο και σοβαρό συμπέρασμα που βγαίνει από την έρευνα είναι πως οι γυναίκες που παντρεύτηκαν έναν «φεμινιστή» νιώθουν πιο ευτυχισμένες. Κι αυτό καθρεφτίζεται στο πόσο συχνά προτιμούν να κάνουν έρωτα με τον άνδρα τους, παρά με κάποιον άλλον...

Info: Η έρευνα οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, από τον μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό Fair Share. Βασική επιδίωξη του οργανισμού που δραστηριοποιείται στις ΗΠΑ, είναι η ισότιμη και δίκαιη συμμετοχή κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φύλου και φυλής στην εκπαίδευση, το γάμο, την επαγγελματική και κοινωνική ζωή.

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!