VIRAL

Η Μελέτη μας δείχνει την κόρη της και ένα ελάφι και δεν κρύβει την οργή της

Έξαλλη έχει γίνει η παρουσιάστρια Ελεωνόρα Μελέτη με τις πυρκαγιές και όποιον ευθύνεται για την απίστευτη οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν και ανέβασε μια φωτογραφία της κόρης της με ένα ελάφι και έκανε ένα οργισμένο ξέσπασμα στο Instagram.

Η παρουσιάστρια, μας δείχνει την κόρη της Αλεξάνδρα να ποζάρει χαμογελαστή δίπλα σε ένα ελάφι της Πάρνηθας και αρχίζει να αφηγείται μια ιστορία, για το πως ο σύζυγός της Θοδωρής Μαροσούλης, πήγε πρόσφατα τη μονάκριβη κορούλα τους να γνωρίσει τα ελάφια.
Και αυτή η ανάρτηση, που ξεκινά τρυφερά, καταλήγει σε ένα ξέσπασμα οργής.

«Πριν λίγες μέρες η Αλεξάνδρα είχε πάει με τον @psycho_25 (σ.σ. είναι το account του συζύγου της Θοδωρή Μαροσούλη) στα ελαφάκια της Πάρνηθας. και γύρισε ενθουσιασμένη. «Μαμά είδα και τα ελαφάκια και το ένα με φίλησε!!!».

Ο @psycho_25 που καθημερινά περνάει ( ή έστω περνούσε μέχρι σήμερα) κάποιες ώρες στη Βαρυμπόμπη, στα βασιλικά, στο Κατσιμιδι και τη Πάρνηθα κάνοντας προπονήσεις ποδηλασίας, έλεγε συνέχεια στην Αλεξάνδρα για το ποσό όμορφα είναι τα ελαφάκια που το σπίτι τους είναι στα δάσος.

Η Αλεξάνδρα έτυχε να δει τις φωτιές από την ανοικτή τηλεόραση την ώρα των ειδήσεων. Κ κάπως έτσι ξεκίνησαν ερωτήσεις που για πρώτη φορά μου προκάλεσαν άγχος κ αμηχανία.

«Μαμά γιατί έχει φωτιά?»

«Πως άναψε?»

«Γιατί δεν κάνουμε φου όπως στο happy birthday για να σβήσει?»

«Και το δάσος θα λιώσει?» ( προφανώς όπως τα κεράκια στη τούρτα)

«Θα λιώσουν και τα ελαφάκια?»

« Και το σπιτάκι τους θα λιώσει?»

Ευτυχώς δεν πρόλαβε να δει σπίτια να καίγονται όπως βλέπαμε με επιμονή και γλαφυρές περιγραφές, να εξαϋλώνονται περιουσίες πονεμένων ανθρώπων μέχρι τελικής πτώσης.

Βρέθηκα να αναρωτιέμαι πραγματικά τι σκ…α πρέπει να κάνουμε όλοι μας, ΠΕΡΑ από αναρτήσεις σοκαριστικών φωτογραφιών από τα καμμένα στο Instagram, προκειμένου να σταματήσουμε αυτή τη καταστροφή ώστε να παραδώσουμε κάτι στα παιδιά μας. Και δεν έχω βρει την απάντηση. Τι να είναι αυτό? Με μια λέξη : τι?

30 χρόνια δεν έχω βρει την απάντηση.

Σε ηλικία 12 ετών ήθελα να γίνω δημοσιογράφος για να διαμαρτυρηθώ για την αιχμαλωσία των δελφινιών και τη Μονάχους, αγόραζα βιβλία από την έκθεση Πειραιά με τίτλο «50 πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σωθεί ο πλανήτης», καθάριζα πλαστικά από τις παραλίες, έγραφα επιστολές- μανιφέστα κ τις έστελνα στο «και», φορούσα T-shirts με eco μηνύματα. Τότε με αντιμετώπιζαν ως ένα nerd με «οικολογικό άγχος». «Θα μεγαλώσει κ θα της περάσει» άκουγα. «Αλλιώς θα γίνει αξύριστη ακτιβίστρια»

Σήμερα 30! Χρόνια μετά, δεν άλλαξε τίποτα.

Και συνειδητοποίησα ότι πλέον είμαι πιο αδρανής από ποτέ, γιατί όσο και αν προσπαθούσα, κ πίστεψε με έχω προσπαθήσει με ψυχή, και δράση, δεν είδα να αλλάζει τίποτα. Κ κουράστηκα. Πληγώθηκα από την ακαμψία των ανθρώπων. Και κάνω κ γω μια γραφική ανάρτηση έτσι για το ονόρε της «ευαισθητοποίησης».

Αποτύχαμε άνθρωποι. Αποτύχαμε», έγραψε η Ελεονώρα Μελέτη.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!