VIRAL

Εξοργίστηκε η Καίτη Γαρμπή με ένα βίντεο για τη γονιμότητα

Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα προωθητικό βίντεο για ένα συνέδριο που σχετίζεται με τη γονιμότητα και ανάμεσα σε αυτούς που αντέδρασαν έντονα ήταν και η δημοφιλής τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή που μάλιστα ήταν προσκεκλημένη στο συνέδριο.

Την έντονη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η Καίτη Γαρμπή για ένα προωθητικό βίντεο, που δημιουργήθηκε για το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας και στο οποίο είχε προσκληθεί κι η ίδια.

Η τραγουδίστρια ξέσπασε καθώς η γυναίκα παρουσιάζεται δίχως να έχει ελεύθερη βούληση και με τον ρόλο της να έχει υποβιβαστεί κατά πολύ. Αυτό την οδήγησε στο να τοποθετηθεί για το ζήτημα μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram και να γράψει: «Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον γυναικολόγο… που με βοήθησε μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως, είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην. Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι της αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης. Ντροπή! Δε θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης δεν θα είμαστε εκεί.”

Αξίζει να σημειωθεί, πως το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου (την πρώτη γυναίκα ΠτΔ της Ελλάδας), ενώ η πλειονότητα των ομιλητών είναι άντρες και, μάλιστα, ειδικοτήτων που ουδεμία σχέση έχουν με την γονιμότητα, ενώ έχουν κληθεί να μιλήσουν και αρκετοί celebrities. Το συνέδριο πλαισιώνεται, επίσης, από ιερείς, μητροπολίτες και αρχιεπισκόπους, ανθρώπους που προέρχονται από ένα κύκλο όπου η γυναίκα θεωρείται δεύτερης κατηγορίας, ενώ παράλληλα το συνέδριο έχει την υποστήριξη της ΓΓ Ισότητας Φύλων και Οικογενειακής Πολιτικής, Υπουργείων, Περιφερειών και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Όλα τα παραπάνω προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από άντρες και γυναίκες, από απλούς πολίτες αλλά και μέλη συλλόγων, που καταδικάζουν το σεξιστικό περιεχόμενο του συνεδρίου και του βίντεο που το συνοδεύει, ζητώντας από τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες να αποσυρθούν.

Ιδού το επίμαχο βίντεο

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!