VIRAL

Δείτε γιατί κάποιοι λένε πως το Zitti e Buoni είναι "κλεμμένο" [βίντεο]

Δεν έχουν τέλος τα "προβλήματα" των Ιταλών Maneskin μετά τη φετινή νίκη τους στη Eurovision με το τραγούδι Zitti e Buoni.

Αφού σχεδόν αμέσως μετά την κατάκτηση της πρωτιάς από την Ιταλία στη Eurovision του Ρότερνταμ, πολλοί απαιτούσαν την ακύρωση αυτής της νίκης, κατηγορώντας τον τραγουδιστή Damiano David πως έκανε χρήση ναρκωτικών μπροστά στις κάμερες μέσα στο Green Room της Eurovision και αφού αποδείχτηκε (μετά από τοξικολογικές εξετάσεις) πως αυτό δεν ίσχυε, τώρα το ιταλικό συγκρότημα αντιμετωπίζει νέα προβλήματα, καθώς το κατηγορούν πως "έκλεψε" τη μελωδία του Zitti e Buoni από ένα τραγούδι μιας ολλανδικής punk μπάντας.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του επίσημου ελληνικού φαν κλαμπ της Eurovision ogaegreece.com όλα ξεκίνησαν όταν στη ραδιοφωνική εκπομπή “De Staat van Stasse” του NPO Radio 2 της Ολλανδίας, οι παρουσιαστές φιλοξένησαν τον παραγωγό Gert van de Velde από το Veluwe FM. Καθώς του έβαλαν να ακούσει το νικητήριο τραγούδι της φετινής Eurovision, το “Zitti e buoni”, ο ίδιος αναγνώρισε πίσω από τη μελωδία του τραγουδιού το “You Want It, You’ve Got It” των The Vendettas, ενός Ολλανδικού punk συγκροτήματος που ίδρυσε ο Joris Linssen το 1985 και δραστηριοποιήθηκε μέχρι το 1992.

Οι παρουσιαστές της εκπομπής επικοινώνησαν με τον Joris Linssen ώστε να μάθουν αν ο ίδιος είναι ενήμερος για την ομοιότητα των δύο τραγουδιών. Πράγματι ο Linssen επιβεβαίωσε ότι γνώριζε την ομοιότητα των δυο τραγουδιών. Αρχικά, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος παρακολουθώντας τον τελικό της Eurovision με την κόρη του, νόμιζε ότι το riff του “Zitti e buoni” ήταν από κάποιο γνωστό τραγούδι του Lenny Kravitz, ενώ στη συνέχεια συνειδητοποίησε πως πρόκειται για δικό του δημιούργημα από το τραγούδι των The Vendettas “You Want It, You’ve Got It”

Να αναφέρουμε πως το “Zitti e buoni” ακούστηκε για πρώτη φορά στις 2 Μαρτίου κατά τη διάρκεια της πρώτης βραδιάς του Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο 2021.

Μπορείτε να ακούσετε τα δύο τραγούδια παρακάτω.

 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!