MEN'S GUIDE

Επιστήμονας εξηγεί γιατί οι άντρες συχνά εμφανίζουν "σακούλες" κάτω από τα μάτια

Οι αντιαισθητικές "σακούλες" που εμφανίζονται κάτω από τα μάτια, είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλούς άντρες, οι οποίοι όμως πιθανά δεν γνωρίζουν όλους τους παράγοντες που προκαλούν αυτό το πρόβλημα, ούτε τι πρέπει να κάνουν για να το αντιμετωπίσουν.

Φυσικά, όπως άλλωστε ισχύει με πολλά πράγματα στην εξωτερική μας εμφάνιση, μεγάλο ρόλο παίζει η γενετική και τα γονίδια, που έχουμε κληρονομήσει, όμως αυτός δεν είναι ο μόνος παράγοντας.

Η μετακίνηση των μυών του προσώπου όταν χαμογελάμε μπορεί να επηρεάσει τα κατώτερα βλέφαρα με την πάροδο του χρόνου. Εκτός από αυτό, η επαναλαμβανόμενη κίνηση βλάπτει το κολλαγόνο στο δέρμα, κάνοντας το δέρμα πιο χαλαρό. Οι ενήλικες χάνουν 1% κολλαγόνου κάθε χρόνο, τη δομική πρωτεΐνη που βρίσκεται στο δέρμα μας για να την καθιστά σταθερή. Αυτό προκαλεί ρυτίδες παντού, αλλά το δέρμα των ματιών τείνει να είναι πιο λεπτό και εύθραυστο, γεγονός που κάνει τις σακούλες πιο πιθανό να εμφανιστούν νωρίτερα από άλλες γραμμές έκφρασης.

Οι άντρες τείνουν να έχουν πιο παχύ δέρμα, γεγονός που τους καθιστά λιγότερο ευάλωτους στις σακούλες κάτω από τα μάτια σε σύγκριση με τις γυναίκες. Ωστόσο, μια σειρά από κακές συνήθειες που οι άνδρες είναι πιο πιθανό να έχουν συμβάλλουν στην επιδείνωση της κατάστασης. Οι άνδρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να καπνίζουν και να πίνουν σε σχέση με τις γυναίκες, αλλά είναι πολύ λιγότερο πιθανό να φορούν αντηλιακό, σύμφωνα με έρευνες. “Οι άντρες, γενικά, χρησιμοποιούν λιγότερα προϊόντα μακιγιάζ, ενυδάτωσης και αντηλιακά”. Είναι πιθανό ότι αυτοί οι παράγοντες μπορούν να οδηγήσουν σε χειρότερες σακούλες στους άνδρες”, λένε οι ειδικοί.

Ο Δρ Norman Rowe, πλαστικός χειρουργός που ειδικεύεται σε θεραπείες αντιγήρανσης για άνδρες, συμφωνεί ότι ο ήλιος μπορεί να είναι ο χειρότερος εχθρός τους. “Η υπερβολική έκθεση στο φως του ήλιου με την πάροδο του χρόνου μπορεί να μειώσει το κολλαγόνο και να προκαλέσει ρυτίδες και σακούλες”, δήλωσε ο Rowe. Ο καλύτερος τρόπος για να το διορθώσετε αυτό είναι απλά εντάσσοντας το αντιηλιακό στη ζωή σας. Όσο για τη ζημιά που έχει ήδη γίνει, οι κρέμες ματιών μπορεί να μην λειτουργούν για όλους, αλλά οι κρέμες με ρετινόλη, που ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου, είναι ίσως η καλύτερη λύση για εσάς.

“Εάν οι σακουλές εμφανιστούν σε νεαρή ηλικία και ο ασθενής έχει φροντίσει να προστατευτεί από περιβαλλοντικούς παράγοντες, τότε είναι πιθανό το πρόβλημα να είναι γενετικό”, εξηγεί ο Rowe. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μόνο μια στοχευμένη χειρουργική επέμβαση μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!