VIRAL

Η Σοφία Μουτίδου έγινε έξαλλη με κάτι που είπε ο Σταμάτης Φασουλής

Αίσθηση έχει προκαλέσει το νέο βίντεο που ανέβασε πριν από λίγες ώρες στο YouTube η ηθοποιός Σοφία Μουτίδου, η οποία εμφανίζεται να είναι εξαγριωμένη με κάτι που είπε στην τηλεόραση ο Σταμάτης Φασουλής, σχολιάζοντας τις καταγγελίες για λεκτική, σωματική και σεξουαλική βία στο χώρο του ελληνικού θεάματος.

Όλα ξεκίνησαν όταν, πρόσφατα, ο γνωστός σκηνοθέτης Σταμάτης Φασουλής εμφανίστηκε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή.

Ο Σταμάτης Φασουλής πήρε θέση και σχολίασε όσα συμβαίνουν στον χώρο του θεάτρου με τις καταγγελίες των ηθοποιών.

«Θα ήθελα να προστατεύσουμε το θέατρο, να αναλάβει η Δικαιοσύνη και μόνο η Δικαιοσύνη, να πάψει να γίνεται αυτό μια τσιχλόφουσκα σε όλες τις πρωινές εκπομπές, ό,τι είναι να λεχθεί να λεχθεί εκεί που πρέπει όπως πρέπει, να συμπαρασταθούμε στα θύματα αλλά από κει και πέρα το αναπαράγουμε το θέμα το βρίσκω λάθος. Δεν λέω να είμαστε σιωπηλοί, να είμαστε ενεργοί αλλά να σταματήσουμε να αναπαράγουμε το θέμα γιατί το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό. Όταν έχεις να καταγγείλεις κάτι το καταγγέλλεις στον εισαγγελέα. Και αυτό έχω να πω για τα διάφορα social media όπου ο καθένας λέει τη γνώμη του επί παντός επιστητού. Ποιος τη ζήτησε τη γνώμη του; Κατηγορούν, καταδικάζουν άλλες φορές υπερασπίζονται. Καθίστε φρόνιμα! Και τουλάχιστον εμείς στο συνάφι. Ας κατεβάσουμε τους τόνους και ας αφήσουμε τη Δικαιοσύνη ή τα θύματα να μιλήσουν».

Και πρόσθεσε στην κάμερα της εκπομπής «Happy Day»: «Στην αρχή της καριέρας μου υπήρχε κάτι θρασύδειλο, δεν θέλω να το θυμάμαι. Δεν έχω καλή εντύπωση για το παρελθόν μου. Δεν έχω παράπονο από τον τρόπο που με δέχτηκαν αλλά από τον τρόπο που με δέχτηκα να κάνω όλη αυτή τη ζωή που έκανα. Θα μπορούσα να προσέξω περισσότερο την πνευματική μου διατροφή. Νόμιζα ότι ήμουν στη μαρκίζα πρώτο όνομα, από μικρό παιδί ήμουν ψωνάρα»,

Εξοργίστηκε η Σοφία Μουτίδου

Αυτές οι δηlώσεις εξόργισαν τη Σοφία Μουτίδου και η ηθοποιός με ένα βίντεο στα social media επιτίθεται στον Φασουλή

«Την εβδομάδα που πέρασε πολλοί με πήραν τηλέφωνο. Με πήραν άνθρωποι του χώρου, μου έστειλαν μηνύματα ευχαριστίας και ευγνωμοσύνης, θαυμασμού. Κάποιοι με πήραν τηλέφωνο να μου ζητήσουν συνέντευξη. Κάποιοι με πήραν τηλέφωνο για να με ψαρέψουν σε περίπτωση που θυμάμαι κάτι που θα μπορούσε να… δεν ξέρεις καμιά φορά. Μίλησα και με αυτούς. Έκανα κι εγώ ένα τηλεφώνημα σε κάποιον, ο οποίος κατά τη γνώμη μου έχει πάρα πολλά στοιχεία, ο οποίος όμως δεν θέλει να μιλήσει. Ήταν παρών σε πάρα πολλά πράγματα, όμως δεν θέλει  να μιλήσει και όταν έκλεισα το τηλέφωνο ήμουν προδομένη θαρρείς και ήταν υποχρεωμένος να μου μιλήσει, προδομένη που αρνήθηκε αυτός που ήξερε τα πάντα, που ήταν πραγματικά μια αδιάσειστη μαρτυρία να μην πει τίποτα. Πάσο.

Και ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει, είναι ο φόβος. Ο φόβος να μιλήσουν οι άνθρωποι που είναι θύματα από διάφορες καταστάσεις. Άνθρωποι λοιπόν που έχουν εμπλακεί δεν μιλάνε. Δε μπορώ να καταλάβω τώρα που το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα ασφαλές για να εξοβελίσει και τους παραμικρούς φόβους, γιατί οι άνθρωποι δε βγαίνουν να μιλήσουν. Έχω μιλήσει με ανθρώπους, έχω μιλήσει με το σωματείο, με θύματα που με ρωτάνε “τι να κάνω;”. Τι να πω; Χωρίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες οι άνθρωποι. Μου λένε ότι δεν παίρνουν για καταγγελίες παιδιά που είναι στρέιτ γιατί αν μάθουν ότι τους την έπεσε γκέι οι οικογένειές τους θα θορυβηθούν και θα πουν “μήπως τα ήθελες;”. Βρωμίζει αυτός που το έκανε. Με ποιον μαγικό τρόπο έχετε συνδέσει ότι θα βρωμίσει το όνομά σας εάν βγείτε και μιλήσετε, δεν το καταλαβαίνω.

Αν αυτή τη στιγμή που όλοι οι άνεμοι είναι ευνοϊκοί για να βγει όλη η σαπίλα στη φόρα δε βγείτε να μιλήσετε όσοι έχετε πληχθεί, τότε είστε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Γιατί ατομική ευθύνη δεν είναι μόνο στη μάσκα.

Πάμε και σε μια δήλωση που έκανε ο Σταμάτης Φασουλής που με θορύβησε πάρα πολύ. Ήταν μια δήλωση για τα τρέχοντα ζητήματα, στην οποία είπε: “Καθίστε φρόνιμα”. Κύριε Φασουλή καθίστε εσείς φρόνιμα, εμάς βράζει το αίμα μας ακόμα. Μην χρησιμοποιείτε προστακτικές σε τέτοιους καιρούς και ειδικά προστακτικές που έχουν να κάνουν με ευνουχισμό, ησυχία και κουκούλωμα. “Το θέατρο δεν είναι μόνο αυτό” είπε ο Σταμάτης Φασούλης. Εννοείτε κύριε Φασουλή. Πιστεύετε ότι σπουδάσαμε θέατρο για να μας πιάνουν τα β@@@ και τους κ@@ους; Για να μας βρίζουν; Όχι, δεν θα κάτσουμε φρόνιμα. Παραπέμπετε τον κόσμο στη δικαιοσύνη. “Ποιος ζήτησε τη γνώμη των social media. Τα social media να σας ενημερώσω είναι ένα μέσο στο οποίο έχει ο κάθε άνθρωπος δικαίωμα πρόσβασης. Μην υποτιμάτε το κοινό που παρακολουθεί τις παραστάσεις σας. Από τα social μας ζητάτε να μας προωθήσουμε τις παραστάσεις μας. Τώρα από τα social ήρθε η ώρα να βγάλουμε κάποιους ανθρώπους.

Και επίσης κύριε Φασουλή δεν έχουμε όλη την τύχη να έχουμε τη δική σας ζωή. Δεν έχουμε ένα καμαρίνι σαν μικρό πεντάστερο ξενοδοχείο με μόνιμες προδιαγραφές. Εμείς φτιάχνουμε τα καμαρίνια μας για έξι μήνες, δεν τα φτιάχνουμε για μια ζωή. Δεν είμαστε παράγοντες, ούτε αφεντικά, ούτε υπάλληλοι».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!