VIRAL

Ο Αύγουστος Κορτώ μιλά για τους... σκυλογονείς την εποχή της καραντίνας

Από σήμερα, ισχύουν νέα, ακόμα πιο αυστηρά, μέτρα στην Ελλάδα, λόγω της πανδημίας, καθώς η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να αναχαιτίσει την επέλαση του κορωνοϊού στη χώρα, επιβάλλοντας απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ,

Τα νέα μέτρα, μεταξύ άλλων, απαγορεύουν τις μετακινήσεις για προσωπική άθληση μετά τις 9 το βράδυ, ενώ για τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων προτείνεται να βγάζουν μόνο για σύντομη βόλτα τα ζώα τους και μόνο κοντά στο σπίτι τους.


Αυτό το νέο μέτρο προκάλεσε πολλές αντιδράσεις αλλά και... σύγχυση.


Μεταξύ αυτών που έσπευσαν να σχολιάσουν τα μέτρα, ήταν και ο 41χρονος συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ που δεν κρύβει την αδυναμία που τρέφει για τους τετράποδους φίλους του. 
 

Στο κείμενο το οποίο δημοσίευσε στο προσωπικό του λογαριασμού στο facebook, ο Αύγουστος Κορτώ ανέφερει: «Όποιος έχει σκύλο, ξέρει ότι η σχέση μαζί του δεν είναι, όπως νομίζουν ορισμένοι, ένα μονοδιάστατο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν είσαι καν αφεντικό, που κάνει ό,τι του κατέβει με το ζώο: συμβιώνεις με το σκυλί, ώσπου γίνεται μέλος της οικογένειάς σου, κομμάτι και προέκταση του εαυτού σου - με τον καιρό, ακόμα κι η συμπεριφορά του επηρεάζεται απ' τη δική σου, κι αντιστρόφως, μαθαίνεις απ' αυτό καινούρια ιδιώματα στοργής, αγάπης και συνύπαρξης.

Κι ενώ μπορεί να αναπτυχθεί συν τω χρόνω ένα πρόγραμμα στο τάισμα, τη βόλτα και την ξάπλα του, είναι αδύνατον να προβλέψεις και να προγραμματίσεις αυστηρά, με το ρολόι, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Ιδίως τους τελευταίους μήνες, τα σκυλιά, ως σφουγγάρια του συναισθηματικού κλίματος, αντιλαμβάνονται ότι οι άνθρωποί τους είναι αγχωμένοι, ανήσυχοι, και μπορεί να γίνουν ακόμα πιο αγαπησιάρικα, ή να νιώθουν πιο συχνά την παρόρμηση να βγουν για να επιθεωρήσουν την περιοχή τους, το μικροσκοπικό φέουδο των δίποδων συντρόφων και γονιών τους.

Επομένως, επειδή διακρίνω μια σύγχυση ως προς τα μηνύματα και τις βραδινές εξόδους: Όχι, δεν τραβολογάμε τα σκυλιά μας μες στη μαύρη νύχτα για να πιούμε ποτά σε υπαίθρια πηγαδάκια υπερμετάδοσης. Δεν εκμεταλλεύεσαι ούτε ταλαιπωρείς ένα πλάσμα που λατρεύεις μ' όλη σου την καρδιά μόνο και μόνο για να κάνεις απαγορευμένες τσάρκες. Αν το ζώο είναι ταραγμένο, ή κατουριέται, και νιώθει την επιτακτική ανάγκη να βγει, κάνουμε ό,τι θα έκανε ο καθένας για κάποιον που αγαπά - ανακουφίζουμε την αγωνία του, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και καθαριότητας.

Οι σκυλογονείς δεν χαίρουμε 'ευνοϊκής μεταχείρισης'. Φροντίζουμε, απλώς, την οικογένειά μας».

 

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!