VIRAL

Ακούστε το νέο τραγούδι των Κακογιάννη-Κουζάλη με την 15χρονη Γεωργία Νεοκλέους

Μετά την επιτυχία του «Έρωτα του γητευτή», ο οποίος ξεπέρασε τα 4,000,000 προβολές σε Facebook και YouTube, χωρίς τη στήριξη κάποιας δισκογραφικής εταιρείας ή την προώθηση από οποιοδήποτε μέσο, η ομάδα των Κώστα Κακογιάννη, Πάμπου Κουζάλη και Γεωργίας Νεοκλέους επιστρέφει δυναμικά με το «Δεν παίρνω ανάσα».

 

Πρόκειται για ένα τραγούδι γροθιά ενάντια στην καταπίεση και τη χειραγώγηση από κάθε μορφής εξουσία. Η απάντηση στα δύσκολα που περνούν οι νέοι, αλλά και όλοι οι πολίτες αυτή την περίοδο, είναι η άδολη αγάπη που βρίσκει τον δρόμο της καρδιάς. 


Στην εναλλακτική φόρμα του τραγουδιού, που δεν ακολουθεί το πρότυπο κουπλέ-ρεφρέν, η 15χρονη ταλαντούχα ερμηνεύτρια μάς συγκλονίζει με τις εναλλαγές των συναισθημάτων οργής, λύπης, ελπίδας και αγάπης που προβάλλει.
Αφορμή για τη δημιουργία του «Δεν παίρνω ανάσα» στάθηκαν οι «Αχαρνείς» του Αριστοφάνη, που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο στην Κύπρο από τον ΘΟΚ και για τους οποίους ο Κώστας Κακογιάννης υπογράφει τη μουσική. Όταν ο σκηνοθέτης Βαρνάβας Κυριαζής ζήτησε από τον Κύπριο συνθέτη να βρει ένα παιδί για τις δύο παραβάσεις του έργου, ο δεύτερος πρότεινε τη μικρή Γεωργία.


Έτσι ανάμεσα στα δέκα χορικά της δράσης του έργου παρεμβάλλονται και τα δύο τραγούδια των παραβάσεων, που γράφτηκαν ειδικά από τους δύο δημιουργούς για τη φωνή της Γεωργίας: το «Δεν παίρνω ανάσα» και το «Άστραψεν η Ανατολή», ένα ερωτικό τραγούδι στην κυπριακή διάλεκτο.


Οι ηχογραφήσεις και τα βίντεο των τραγουδιών που γυρίστηκαν από τον Κώστα Κακογιάννη με τη βοήθεια του φωτιστή Γιώργου Κουκουμά, πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική σκηνή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου και διανθίζονται με σκηνές από τις πρόβες του έργου στο Αμφιθέατρο Μακαρίου του Γ΄ στη Λευκωσία.


Το video του τραγουδιού έγινα άμεσα viral ξεπερνώντας σε 2 μέρες τις 200,000 προβολές, τα 10000 ikes και τις 2800 κοινοποιήσεις στο Facebook.

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!