VIRAL

O Matthew McConaughey έκανε μια... άβολη συζήτηση με έναν μαύρο [βίντεο]

O 50χρονος χολιγουντιανός σταρ θέλησε να συμβάλει με το δικό του τρόπο στο κίνημα #BlackLivesMatter, μετά τη δολοφονία του George Floyd και έκανε μια συζήτηση με έναν μαύρο άνδρα, τον παίκτη του αμερικανικού ποδοσφαίρου Emmanuel Acho, για να απαντήσει στο βασικό ερώτημα: «Πως μπορώ να φερθώ καλύτερα ως λευκός άνδρας;»

Σε ένα βίντεο, που μοιράστηκε με τους εκατομμύρια followers του στο Instagram, και το συνόδευε η λεζάντα: «το αμερικανικό όνειρο ακόμα δεν υπάρχει» o σταρ αναρωτιέται πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε «το λευκό μας προνόμιο»  για να ελαφρύνουμε το φορτίο των έγχρωμων.

Ο McConaughey κάθισε με τον Emmanuel Acho για να κάνει μια ειλικρινή συζήτηση σχετικά με τον ρατσισμό και τις φυλές. «Ήρθα για να κάνω μια συζήτηση και ελπίζω να κάνω κι άλλο κόσμο να συζητήσει», εξήγησε ο McConaughey. «Ο τελικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η αλλαγή της σελίδας στην ιστορία μέσω κάποιων ορθών και δικαιολογημένων αλλαγών».

Τότε, ο ηθοποιός πήγε στην καρδιά του θέματος: «Κάποιος σαν εμένα, πώς μπορεί να γίνει καλύτερος ως άνθρωπος; Πώς μπορώ να πράττω καλύτερα ως άντρας; Πώς μπορώ να πράττω καλύτερα ως λευκός;" 

«Πρέπει να αναγνωρίσεις ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, ώστε να μπορείς να δώσεις λύση», δήλωσε ο Acho στον McConaughey. «Μεμονωμένα, πρέπει να αναγνωρίσεις την σιωπηλή προκατάληψη, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι θα δεις έναν μαύρο και για οποιονδήποτε λόγο, θα τον δεις ως απειλή περισσότερο από τον λευκό. Μάλλον, επειδή η κοινωνία σου το είπε”. 

Οι λευκοί και οι μαύροι μπορούν όλοι να γίνουν σκληροί, αλλά οι λευκοί ποτέ δεν δυσκολεύτηκαν λόγω του χρώματος του δέρματος τους. Δεν είδα ποτέ αυτή την πλευρά του νομίσματος», παραδέχτηκε ο διάσημος ηθοποιός. «Γινόμαστε προκατειλημμένοι από τον τόπο και τον τρόπο που μεγαλώνουμε, και ούτε καν το καταλαβαίνουμε».

Για τον Acho, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ένας θεσμός τόσο απαίσιος και διεισδυτικός όσο η δουλεία, είναι ακόμα άρρηκτα συνδεδεμένος με τη μεταχείριση των Αφροαμερικανών σήμερα. «Το επακόλουθο της δουλείας εξακολουθεί να πλήττει τους Αφροαμερικανούς. Συστηματική αδικία, κακά σχολικά συστήματα, καταστολή ψηφοφόρων".

«Μην αισθάνεστε ένοχοι», συμβουλεύει ο Acho. «Απλώς αναγνωρίστε».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew McConaughey (@officiallymcconaughey) on Jun 9, 2020 at 5:20pm PDT

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!