VIRAL

Χθες χιλιάδες "έκραξαν" άσχημα την ηθοποιό Emma Watson

Η χθεσινή μέσα, στα social media, έγινε γνωστή ως #blackouttuesday, αφού στον απόηχο του θανάτου του Αφροαμερικανού George Floyd και στο πλαίσιο του κινήματος #blacklivesmatter, εκατομμύρια χρήστες των social media, ανέβασαν στα προφίλ τους στο Instagram μαύρα πλαίσια, ως ένδειξη αλληλεγγύης στη δράση κατά του ρατσισμού.

Στόχος της #blackouttuesday ήταν να κάνει η βιομηχανία του θεάματος - και όχι μόνο - μια παύση, ώστε οι εκπρόσωποί της να αναλογιστούν πώς μπορούν να βοηθήσουν την μαύρη κοινότητα στις ΗΠΑ.

Όμως η διάσημη Βρετανίδα ηθοποιός Emma Watson, η άλλοτε πρωταγωνίστρια των ταινιών Harry Potter, η οποία είναι και πρέσβειρα καλής θελήσεως των Ηνωμένων Εθνών που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών, έκανε κάτι που προκάλεσε οργισμένα σχόλια.


Η 30χρονη χολιγουντιανή σταρ, αντί να ανεβάσει στο Instagram μια σκέτη μαύρη εικόνα, αποφάσισε να ανεβάσει μια σειρά από μαύρες εικόνες με λευκό πλαίσιο, με αποτέλεσμα να δεχτεί βροχή υβριστικών σχολίων από μερίδα των πάνω από 57 εκατομμύρια followers της, καθώς άρχισαν να την κατηγορούν πως έδωσε προτεραιότητα στην αισθητική του λογαριασμού της στο Instagram έναντι του μηνύματος που έστελνε η #blackouttuesday για τον ρατσισμό και τη ζωή των μαύρων στην Αμερική. Επίσης δέχτηκε σφοδρή κριτική γιατί δεν έγραψε απολύτως τίποτα.


Η ίδια στην πορεία έσπευσε να επανορθώσει και να δεσμευτεί πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να "καταπολεμήσει ενεργά τον δομικό και θεσμικό ρατσισμό".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma Watson (@emmawatson) on Jun 2, 2020 at 4:03pm PDT

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!