MEN'S GUIDE

Αν θέλεις τέλειο six pack πρέπει να κάνεις παραλλαγές αυτής της άσκησης [βίντεο]

Οι καλογυμνασμένοι και "σμιλευμένοι" κοιλιακοί, το διαβόητο "six pack" αποτελεί διακαή πόθο πολλών που κοπιάζουν στα γυμναστήρια, ειδικά τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει. Επειδή όμως, τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά λόγω  καραντίνας, πολλοί το έχουν ρίξει στα... ροκανίσματα για να αποκτήσουν το six pack. Όμως άλλη είναι η άσκηση που θα τους το χαρίσει!

Οι περισσότεροι θεωρούν πως αν θέλουν να αποκτήσουν τέλειους κοιλιακούς πρέπει να... πλακωθούν στις ασκήσεις κοιλιακών, που είναι γνωστές και ως ροκανίσματα.

Ωστόσο τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν πως τα ροκανίσματα δεν είναι η πιο αποτελεσματική άσκηση κοιλιακών και ακόμη περισσότερο όταν χρησιμοποιούνται πρέπει αυτό να γίνεται σε συνδυασμό ασκήσεων συνθέτων που ενεργοποιούν μια η περισσότερες μυικές ομάδες.

Και αυτές δεν είναι άλλες από τις αμέτρητες παραλλαγές σανίδας. Η επιστήμη λοιπόν απεφάνθη ότι τα plank variations αυξάνουν κατά πολύ το μεταβολικό ρυθμό ενεργοποιώντας δυο και περισσότερες μυϊκές ομάδες την ίδια στιγμή, κάτι που γίνεται ακριβώς και όταν περπατάμε η τρέχουμε. Το δεύτερο σημαντικό αποτέλεσμα των ερευνών ήταν πως οι κοιλιακοί φορτίζονται ακόμη περισσότερο όταν εμπλέκονται στην κίνηση οι γλουτιαίοι και οι ωμοί.

Επίσης οι ασκήσεις σανίδας, καίνε το λίπος της κοιλιάς, αφού η θερμιδική δαπάνη από μια σανίδα είναι 20% μεγαλύτερη από μια άσκηση απομόνωσης των κοιλιακών όπως τα ροκανίσματα.

Ιδανικά λοιπόν, δοκιμάστε για περίπου ένα μήνα μια υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση εντάσσοντας plank variations (και ροκανίσματα αν θέλετε), και θα δείτε τους κοιλιακούς σας να αποκτούν σταδιακά την εικόνα που ονειρεύεστε.

Στο ακόλουθο βίντεο θα βρείτε 22 παραλλαγές της σανίδας, που μπορείτε να δοκιμάσετε.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!