MEN'S GUIDE

Μάθε πως με τη μέθοδο HIIT χάνεις μέχρι και ένα κιλό την εβδομάδα

Η μέθοδος HIIT, δηλαδή η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, είναι ο τρόπος που αναζητάς για να χάσεις γρήγορα βάρος και να αποκτήσεις γραμμωμένο κορμί, ακόμα και αν γυμνάζεσαι μόνο το Σαββατοκύριακο!

Όπως αναφέρει το esquire.gr, το μυστικό κρύβεται στις μέγιστες θερμίδες που μπορείς να κάψεις μέσα σε 48 ώρες με την προπόνηση HIIT και αυτό επιβεβαιώνεται από πανεπιστημιακές μελέτες.

Ένα κιλό λίπους έχει περίπου 8.000 θερμίδες. Σύμφωνα με τη μελέτη, αν ασκηθείς με ζήλο μέσα σε δυο μόνο μέρες τη βδομάδα, μπορείς να εκμηδενίσεις αυτό το θερμιδικό ισοζύγιο. Το μυστικό, λένε οι ειδικοί, οφείλεται στην υψηλή καύση θερμίδων που παρέχει μια προπόνηση HIIT, ακόμη και όταν αυτή εκτελείται -επιμελώς- κάθε Σαββατοκύριακο. Η επιβεβαίωση δίνεται από τον Dr. Matin Gibala, διευθυντή του Τμήματος Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου McMaster στον Καναδά, ο οποίος κατέδειξε με τις μελέτες του ότι 2,5 ώρες προπόνησης με τη μέθοδο HIIT ισούται με 10,5 ώρες προπόνησης με βάρη.

"Η διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης, έχει την ιδιότητα να αυξάνει τους μηχανισμούς κατανάλωσης οξυγόνου ακόμη και μετά την άσκηση, οδηγώντας το σώμα να καίει πολλές θερμίδες έως και 36 ώρες μετά. Και έχει αποδειχθεί κλινικά, ότι αυτή η μέθοδος καίει έως και 30% περισσότερες θερμίδες από μια τυπική προπόνηση με βάρη", εξηγεί ο Gibala.

Πώς καίγονται 2.500 θερμίδες με τη μέθοδο HIIT-Weekend;

 Ελαφρύ τρέξιμο στο διάδρομο για ένα λεπτό και επιτάχυνση βηματισμού επί ένα λεπτό. Ακολουθείς τον κύκλο επί 15 λεπτά.


Στη συνέχεια, και χωρίς διάλειμμα, εκτελείς επί 15 λεπτά τις εξής δυναμικές ασκήσεις: Πλάγια άλματα, ροκανίσματα, ημικαθίσματα και κάμψεις.


Επιστρέφεις στο διάδρομο για να τρέξεις άλλα 15 λεπτά με αργό ρυθμό.

Σύνολο: 45 λεπτά.

Επαναλαμβάνεις το ίδιο μοτίβο την επόμενη μέρα και μένεις στην ίδια ρουτίνα επί 8 τουλάχιστον εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!