VIRAL

Άστραψε και βρόντηξε η Melania στο twitter - Θύμωσε με ένα σχόλιο για το γιο της

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, σε αντίθεση με τον σύζυγό της Donald Trump, δεν συνηθίζει να κάνει προσωπικά σχόλια ή προσωπικές επιθέσεις, μέσω social media και χρησιμοποιεί τα επίσημα accounts της μόνο για να ανακοινώνει τις δράσεις της. Όμως τώρα θύμωσε πολύ με κάτι και έκανε μια εξαίρεση.

Και αυτή που προκάλεσε την οργή της ήταν μια καθηγήτρια του πανεπιστημίου του Stanford, η συνταγματολόγος Pamela Karlan, που χρησιμοποίησε το όνομα του 13χρονου γιου της Melania, του μικρού Baron Trump, ενώ κατέθετε στο Κογκρέσο.

Η διάσημη καθηγήτρια Νομικής ήταν, μία από τους ειδικούς που κάλεσαν για κατάθεση οι Δημοκρατικοί και  επισήμανε ότι το Σύνταγμα της Αμερικής δε δίνει στον πρόεδρο απόλυτες εξουσίες, όπως αυτές ενός βασιλιά. 

«Οι βασιλιάδες δεν μπορούσαν να κάνουν λάθος, επειδή ο λόγος του βασιλιά ήταν νόμος, αλλά αντίθετα με ό,τι ισχυρίζεται ο Πρόεδρος Trump, το Άρθρο ΙΙ δεν του δίνει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει. Το Αμερικανικό Σύνταγμα γράφει ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ευγενείας. Άρα, ενώ ο Πρόεδρος μπορεί να έχει ονομάσει τον γιο του Baron, δεν μπορεί να τον κάνει βαρώνο», είπε η Karlan.

Το σχόλιό της προκάλεσε γέλια σε ορισμένα μέλη της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Βουλής και μερίδα του ακροατηρίου, αλλά πυροδότησε την έντονη αντίδραση στο Twitter της Melania που ναι μεν απέχει από τις πολιτικές δηλώσεις αλλά δεν ανέχεται καμία συζήτηση για το ανήλικο παιδί της.  

«Η ιδιωτικότητα πρέπει να αναγνωρίζεται σε ένα ανήλικο παιδί και να μην το εμπλέκουν στην πολιτική. Pamela Karlan θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον πολύ οργισμένο και προφανώς μεροληπτικό δημόσιο εκμαυλισμό χρησιμοποιώντας ένα παιδί γι’αυτό», έγραψε στο twitter.

Το θέμα είχε συνέχεια και στο γραφείο τύπου του Αμερικανού προέδρου με την εκπρόσωπο Τύπου του Λευκού Οίκου, να χαρακτηρίζει «κακόγουστο» το αστείο της συνταγματολόγου. 

Μετά το σάλο για την ατυχή δήλωσή της η Karlan  ζήτησε συγγνώμη για το σχόλιό της, επισημαίνοντας πάντως ότι το μόνο που ήθελε να υπογραμμίσει ήταν «η διαφορά ανάμεσα στον Donald Trump κι έναν βασιλιά».

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!