VIRAL

Το νέο viral χριστουγεννιάτικο σποτ των John Lewis εξόργισε τρεις συγγραφείς

Κάθε χρόνο η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων John Lewis δημιουργεί μια συγκινητική χριστουγενιάτικη διαφήμιση που πάντα γίνεται viral, αλλά τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που αποκαλύπτεται το νέο γιορτινό σποτ, κάποιοι αντιδρούν και φέτος αντέδρασαν τρεις συγγραφείς.

Φέτος ο πρωταγωνιστής του σποτ είναι ο Excitable Edgar, ένας δράκος, που κοντεύει να... καταστρέψει τις γιορτές με αυτά που κάνει, μέχρι που μια φίλη του, η μικρούλα Ava του βρίσκει τη τέλεια δουλειά: να αναλάβει τους γιορτινούς φωτισμούς και αυτή τη δουλειά την κάνει πραγματικά τέλεια.


Το σποτ παρουσιάστηκε μόλις πριν από λίγα 24ωρα, αλλά όπως αναφέρει ο Guardian ήδη προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τριών συγγραφέων παιδικών βιβλίων που και οι τρεις ισχυρίζονται πως το σποτ αντιγράφει τα βιβλία τους. Το δημοσίευμα αναφέρει πως κάθε χρόνο εδώ και τρία χρόνια κάποιος συγγραφέας παιδικών βιβλίων κατηγορεί την εταιρεία για λογοκλοπή, αλλά είναι σχεδόν απίστευτο το γεγονός πως φέτος τρεις συγγραφείς είχαν την ίδια ιδέα.

 


Οι συγγραφείς είναι οι  Jen Campbell,  Danielle Smurthwaite και Fay Evans που και οι τρεις έδειξαν πως στο πρόσφατο παρελθόν κυκλοφόρησαν ιστορίες που θυμίζουν (υπερβολικά) πολύ το στόρι του νέου σποτ.

Και η αλήθεια είναι πως  ναι μεν υπάρχουν πολλά παραμύθια και παιδικές ιστορίες με δράκους, αλλά ειδικά στα βιβλία της Jen και της Fay το στόρι είναι απίστευτα παρόμοιο, αφού και στις δυο ιστορίες ο δράκος κάνει γκάφες με τη φωτιά μέχρι να τον βοηθήσει μια φίλη του, ενώ στην ιστορία της Fay η φίλη του είναι ένα κοκκινομάλλικο κοριτσάκι και στο βιβλίο της Daniele ο δράκος λέγεται Edgar!

 

Εικόνα από το βιβλίο της Jen Campbell

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!