VIRAL

#FreeLORDE: Η διάσημη τραγουδίστρια Lorde μπορεί να πάει φυλακή;

Το 2013 μια 17χρονη τραγουδίστρια από τη Νέα Ζηλανδία, με το όνομα Lorde, κυκλοφόρησε το τραγούδι "Royals" και έγινε πασίγνωστη σε όλο τον κόσμο και τώρα οι φαν της, φοβούνται πως ίσως πάει... φυλακή!

Το πραγματικό όνομα της Lorde είναι Ella Marija Lani Yelich-O'Connor και σήμερα η pop star είναι πλέον 23 ετών, αλλά πολλοί φοβούνται πως σύντομα ίσως έχει σοβαρούς νομικούς μπελάδες επειδή κάποτε εγκατέλειψε το σχολείο για να ασχοληθεί με τη μουσική!

Όλα ξεκίνησαν όταν την περασμένη εβδομάδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Νέα Ζηλανδία μετέδωσαν ότι το Εθνικό Κόμμα της αντιπολίτευσης εξετάζει να επιβάλει πρόστιμο ύψους 3.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας στους γονείς των παιδιών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο (η Νέα Ζηλανδία έχει υψηλά ποσοστά μαθητών που δεν ολοκληρώνουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση), αν κερδίσει τις εκλογές το επόμενο έτος. Το πρόστιμο θα ισχύει για τους γονείς μαθητών που δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επί του παρόντος στη Νέα Ζηλανδία είναι νόμιμο να εγκαταλείψει ένας μαθητής το Λύκειο σε ηλικία 16 ετών.

Βέβαια πολλοί αντιδρούν στη μελλοντική πιθανή θέσπιση ενός τέτοιου νόμου και φέρνουν ως παράδειγμα άτομα όπως η Lorde, αλλά ακόμα και πολιτικούς στη Νέα Ζηλανδία, που έκαναν λαμπρές καριέρες μολονότι δεν ολοκλήρωσαν το Λύκειο!


Φυσικά η Lorde δεν κινδυνεύει να πάει φυλακή (ακόμα και αν ψηφιστεί το Νομοσχέδιο) αλλά ίσως κληθεί να πληρώσει κάποιο πρόστιμο η ίδια ή η οικογένειά της.


Ωστόσο οι φαν της μέσω του hashtag #FreeLORDE που έγινε viral στα social media άρχισαν να κοροϊδεύουν με αναρίθμητα memes τα πλάνα της αντιπολίτευσης και το σενάριο να μπει η ποπ σταρ στη φυλακή

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!