MEN'S GUIDE

Έχεις πολλούς καλούς λόγους για να αρχίσεις το τρέξιμο στη θάλασσα

Η εξόρμηση στην παραλία είναι ιδανική ευκαιρία για να γυμναστείς και δεν είναι ανάγκη μόνο να κολυμπάς στη θάλασσα, μπορείς και να τρέχεις σε αυτή.

Τα οφέλη από το αρχίσεις το τρέξιμο μέσα στο νερό όταν είσαι στην παραλία είναι πολλά αφού:

- Η αντίσταση του νερού τονώνει όλο το μυϊκό σύστημα. 

- Η κίνηση μέσα στο νερό κάνει ένα είδος μασάζ στο σώμα και έτσι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. 

- Ο συνδυασμός της αντίστασης του νερού και της θερμοκρασίας του βοηθάει στην καλύτερη καύση θερμίδων .Το νερό είναι πιο κρύο απ’ το σώμα κι έτσι ο οργανισμός ενεργοποιεί αυτόματα το μηχανισμό της θερμογένεσης για να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία. Για να το πετύχει αυτό όμως αυξάνει τις καύσεις.

Γενικά λόγω της μειωμένης βαρύτητας που έχουμε μέσα στο νερό νιώθουμε το σώμα μας πιο ελαφρύ και οι κινήσεις δεν επιβαρύνουν της αρθρώσεις ενώ δεν μας επιβαρύνουν ούτε κραδασμοί. Με το τρέξιμο στη θάλασσα επίσης αναζωογονείς τον οργανισμό σου από τη θαλασσινή αύρα και το ιώδιο και αφομοιώνεις τα μεταλλικά άλατα και ιχνοστοιχεία του νερού ενώ ακόμα και ο ήχος του νερού δρα σαν αγχολυτικό.

Κάντο όπως οι surfers: Τρέξιμο μέσα κι έξω απ’ το νερό

Μπορείς να δοκιμάσεις να τρέχεις δίπλα στο κύμα, ή με το νερό μέχρι το γόνατο ή να κάνεις Λ μέσα έξω, αλλά η προπονητική ρουτίνα που επαναλαμβάνουν οι επαγγελματίες surfers προκειμένου να δυναμώσουν τα πόδια και τη μέση τους είναι η εξής:

Tρέξιμο μέσα στη θάλασσα κατά μήκος στης ακρογιαλιάς και με το σώμα μέχρι τη μέση μέσα στο νερό για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια, τρέξιμο για δέκα λεπτά στην άμμο (πέντε σε μαλακή, πέντε σε σκληρή) και ξανά μέσα στο νερό, μετά πάλι μέσα στη θάλασσα, κ.ο.κ. Η προστιθέμενη αντίσταση του νερού σε βοηθά να χτίσεις όγκο και δύναμη στο κάτω μέρος του σώματος, κάτι που μπορείς να πολλαπλασιάσεις αν περιλάβεις μερικές ακόμη πλειομετρικές κινήσεις όπως να σηκώνεις πολύ ψηλά τα γόνατα την ώρα που αλλάζεις βηματισμό μέσα στο νερό.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!