MEN'S GUIDE

Οι 5 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη διατροφή σου για να έχεις γερές στύσεις

Καθώς η εμφάνιση στυτικών δυσλειτουργιών αυξάνεται στον ανδρικό πληθυσμό, πληθαίνουν οι έρευνες που έχουν εντοπίσει τους παράγοντες που τις προκαλούν και προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανές λύσεις.

Το σίγουρο είναι πως κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, αλλά και το άγχος και το στρες και η παχυσαρκία είναι εχθροί της λίμπιντο του, ενώ η διατροφή έχει επίσης αποδειχτεί πως παίζει μεγάλο ρόλο στο να μπορεί να έχει ένας άντρας γερές στύσεις, αντοχή στο σεξ και υγιές σπέρμα.
Σε άρθρο του gr.askmen.com διαβάσαμε μια σειρά από αλλαγές που μπορεί να κάνει κάθε άντρας στη διατροφή του, με βάση τα πορίσματα αντίστοιχων επιστημονικών ερευνών, για να απομακρύνει το ενδεχόμενο εμφάνισης στυτικών δυσλειτουργιών. 

Άλλαξε το λίπος
Σύμφωνα με αναφορές της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, ένα εβδομαδιαίο μενού που στηρίζεται κατά 50% σε ω-3 ακόρεστα λιπαρά οξέα, δίνει στο πέος σου ισχυρό εφόδιο να αποδίδει καλύτερα, κυρίως επειδή κάνει την καρδιά και τον εγκέφαλό σου να δουλεύουν ρολόι (θυμήσου: η καρδιά -αντοχή- και το μυαλό -λίμπιντο- κάνουν την περισσότερη δουλειά στο σεξ).

Σολομός, σαρδέλα, καρύδια, λάδι σόγιας και λιναρόσπορος είναι οι πλουσιότερες πηγές ω-3. Τα άλλα λίπη, τα κορεσμένα, φράζουν τις αρτηρίες και σταματούν σταδιακά την ροή αίματος στο πέος, ενώ όσο πιο πολύ καλό λίπος καταναλώνεις, τόσο μειώνεις τα επίπεδα τεστοστερόνης.

Κόψε τον ντεκαφεϊνέ
Πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύει η επιστημονική επιθεώρηση National Health and Nutrition Examination Survey, αναφέρει κατηγορηματικά: η καφεΐνη σε μια ποσότητα που δεν ξεπερνά τα 100mg καθημερινά, αυξάνει κατά 30% τη ροή αίματος στα επόμενα 75 λεπτά, σε σύγκριση με εκείνους που έπιναν ντεκαφεΐνέ ροφήματα. Οι ερευνητές θεωρούν ότι η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των μικρών αιμοφόρων αγγείων στο πέος παρουσιάζοντας καλύτερες στύσεις.

Πίνε δυο ποτά
Η βαριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να βυθίσει την τεστοστερόνη σου στον πάτο αυξάνοντας τα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία έχουν την ιδιότητα να διαταράσσουν τη λίμπιντο και να μην επιτρέπουν την επίτευξη οργασμού ακόμη και αν έχεις μια κανονική στύση, λένε οι ερευνητές από το αμερικανικό Εθνικό Ινστιτούτο για το Αλκοόλ και τα Ναρκωτικά. Η έρευνα επίσης δείχνει ότι η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στα κύτταρα των όρχεων, γεγονός που θα μπορούσε να επηρεάσει την ικανότητά σου να αποκτήσεις απογόνους, ωστόσο τα καλά νέα είναι πως ένα έως δύο ποτά δρουν θετικά ως προς την καλύτερη διάθεση για σεξ.

Τρώγε γλυκά φρούτα
Η ζάχαρη είναι ένας εχθρός της καρδιάς και του παγκρέατός σου, αλλά και ένας στυγνός δολοφόνος της σεξουαλικής σου ζωής. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο μηναίο επιστημονικό δελτίο Clinical Endocrinology, οι ερευνητές μέτρησαν τα επίπεδα τεστοστερόνης σε άντρες ηλικίας 19 έως 74 ετών αφού έφαγαν 75 γραμμάρια ζάχαρης -διπλάσια από τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη. Κατά μέσο όρο, κάθε άντρας είχε μια απώλεια 25% των μέσων επιπέδων τεστοστερόνης για δυο ώρες μετά την κατανάλωση της ζάχαρης.

Αντίθετα, όταν οι ίδιοι άντρες κατανάλωσαν τρεις μερίδες γλυκών φρούτων (σταφύλι, καρπούζι, σύκο) και μια κουταλιά μέλι μέσα σε διάστημα τεσσάρων ωρών, τα επίπεδα τεστοστερόνης πήραν την ανηφόρα. Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το μέλι περιέχει το μέταλλο βόριο και νιτρικό οξύ, στοιχεία που συνδέονται με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης, ενώ τα γλυκά φρούτα σαν το καρπούζι, περιέχουν κιτρουλίνη, ένα αμινοξύ που αυξάνει την ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.

Ξεκόλλα από την επίμονη χορτοφαγία
Μια εμμονή στη χορτοφαγική διατροφή μπορεί να έχει κάποιες απρόβλεπτες συνέπειες κάτω από τη ζώνη. Παρά τα πολλά οφέλη από την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών, η κοπή των ζωικών προϊόντων εξ ολοκλήρου σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να αναπτύξεις ανεπάρκεια βιταμίνης D, η οποία είναι κακός οιωνός για το πέος σου, λέει μια έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό The Journal of Sexual Medicine.

Στην πραγματικότητα, η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που οι ουρολόγοι κοιτούν σε έναν ασθενή με προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας. Η έλλειψή της εμποδίζει τον οργανισμό να δημιουργήσει αρκετό οξείδιο του αζώτου, μια χημική ουσία η οποία χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία και επιτρέπει καλύτερη ροή αίματος στο πέος.

Το βοδινό συκώτι μαζί με τον τόνο και τους κρόκους αβγών βρίσκονται στην κορυφή των τροφών που περιέχουν επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D. Όμως, για να είσαι απολύτως κατοχυρωμένος, παίρνε κάθε μέρα και ένα συμπλήρωμα βιταμίνης D.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!