MEN'S GUIDE

4 Minute Fit: Ένα πρόγραμμα προπόνησης - εξπρές που διαρκεί μόνο 4 λεπτά

Το Πάσχα πέρασε και πιθανά πάλι δεν κατάφερες να αντισταθείς και... όλο και κάτι τσίμπησες στα πασχαλινά τραπέζια. Ταυτόχρονα νιώθεις πως το καλοκαίρι πλησιάζει απειλητικά, θέλεις να είσαι fit για να βγεις στην παραλία, αλλά φοβάσαι πως δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο; Τη λύση στην έχει ένας... φορτηγατζής, που σου προτείνει μια μέθοδο προπόνησης διάρκειας μόλις 4 λεπτών!

Το όνομά του είναι   Siphiwe Baleka, και στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε αθλητής του τρίαθλου και της κολύμβησης, αλλά πλέον εργάζεται ως οδηγός νταλίκας.


Και λόγω της δουλειάς του, που τον υποχρεώνει να είναι πολλές ώρες στο τιμόνι, ο  Siphiwe Baleka, βρήκε έναν τρόπο να μπορεί να γυμνάζεται όπου και αν βρίσκεται, και η προπόνησή του να διαρκεί μόλις 4 λεπτά.


Έτσι τα τελευταία χρόνια ο  Siphiwe Baleka, έχει γίνει διάσημος χάρη στο πρόγραμμα προπόνησης - εξπρές που δημιούργησε και στα βιβλία που γράφει εξηγώντας πως μπορείς να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό σου και να είσαι fit ακόμα και με μια ολιγόλεπτη προπόνηση.

Η μέθοδος προπόνησης, 4 Minute Fit, επινοήθηκε και σχεδιάστηκε ειδικά για πολυάσχολους άντρες. Και όπως ήταν αναμενόμενο, το ομώνυμο βιβλίο του προγράμματος -μέσα στο οποίο υπάρχουν πλήρεις οδηγίες ασκήσεων αλλά και εκατοντάδες μυστικά υγείας, διατροφής και ευεξίας, έγινε best seller (και όχι μόνο μεταξύ των οδηγών φορτηγών της Αμερικής).

Το πρόγραμμα 13 εβδομάδων του Baleka με μόνο 4 λεπτά προπόνησης την ημέρα πάνω σε εύκολες για τον καθένα ασκήσεις (κάτι σαν συντομογραφία προπόνησης HIIT), περιλαμβάνει τα εξής απλά πραγματάκια: κινήσεις υψηλής έντασης χωρίς όργανα κι ένα πρωτεϊνούχο γεύμα ή σνακ κάθε 3 ή 4 ώρες.

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο Baleka στο πρώτο κεφάλαιο του βιβλίου του: «Αφού εκατοντάδες φορτηγατζήδες, οι οποίοι όλοι μέρα κάθονται πίσω από ένα τιμόνι και διατρέφονται όσο χειρότερα γίνεται, κατάφεραν με το 4 Minutes Fit να αδυνατίσουν, να τονώσουν το σώμα τους και να φτιάξουν επίπεδη κοιλιά, φαντάσου τι καλό μπορεί να κάνει και σε σένα αυτό το πρόγραμμα».

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!