VIRAL

Γιατί και η Kim Kardashian εκλιπαρεί να σταματήσει το μακάβριο Momo challenge;

Πρόσφατα η πασίγνωστη Kim Kardashian, μέσω Instagram Story έκανε δημόσια έκκληση και εκλιπαρεί το YouTube να σταματήσει το Momo chalenge και να διαγράψει όλα τα σχετικά βίντεο. Τι είναι όμως το Momo chalenge και γιατί ανησυχούν τόσοι πολλοί για αυτό;

Όπως αναφέρει το CBS, το Momo challenge αναφέρεται σε μια σειρά από βίντεο που υποτίθεται πως ανακάλυψαν γονείς στα social media των παιδιών τους (αρχικά οι καταγγελίες έγιναν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά πλέον γίνονται και στις ΗΠΑ). Σε αυτά τα βίντεο, ένα τρομακτικό πλάσμα, ο Momo ζητά από τα παιδιά να κάνουν επικίνδυνα πράγματα, ακόμα και να αυτοκτονήσουν.

Συγκεκριμένα τις τελευταίες μέρες γράφτηκαν πολλά για την τρομακτική κούκλα Momo με τα τεράστια μάτια που προσεγγίζει ανηλίκους μέσω WhatsApp και τους στέλνουν φωτογραφίες με συχνά βίαιο περιεχόμενο, τις οποίες συνοδεύουν από επικίνδυνες προκλήσεις, ζητώντας από τα παιδιά να τις υλοποιήσουν με κίνδυνο τη ζωή τους. 


Ωστόσο από την πλευρά του το YouTube, αναφέρει πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για την παρουσία τέτοιων βίντεο. Την ίδια διάψευση έκανε και το Κέντρο Ασφάλειας Διαδικτύου της Βρετανίας που μάλιστα έκανε λόγο για fake news.


Πάντως και η διάσημη Kim Kardashian ήταν μεταξύ των γονιών που ανησύχησαν με την είδηση της ύπαρξης του Momo chalenge, αφού και η ίδια είναι μητέρα.



Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!