MEN'S GUIDE

Πεθαίνεις από την κούραση στο γυμναστήριο; Ίσως κάτι λείπει από τον οργανισμό σου

Αν αγαπάς τη γυμναστική και θέλεις να αθλείσαι συστηματικά, αλλά συχνά νιώθεις μεγάλη εξάντληση και δεν έχεις τη διάθεση και τα... κουράγια να κάνεις προπόνηση, οι επιστήμονες εντόπισαν πως πιθανά ευθύνεται η έλλειψη μια βιταμίνης για την κούραση που νιώθεις.

Συγκεκριμένα, επιστήμονες ισχυρίζονται πως η έλλειψη της βιταμίνης D από τον οργανισμό σου, μπορεί να μειώσει τη διάθεσή σου για να αθληθείς και να κάνεις προπόνηση και γυμναστική και να σου δημιουργήσει ένα αίσθημα κόπωσης. 

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η βιταμίνη D λειτουργεί ως συμπλήρωμα και προετοιμάζει το σώμα σου για τη γυμναστική. Παράλληλα η συγκεκριμένη βιταμίνη κάνει καλό στα κόκαλά σου, τα ενισχύει, κάνει καλό στην καρδιά σου και αυξάνει τις αντοχές σου. 

Και η πρόσληψη Βιταμίνης D, μπορεί να γίνει με την έκθεση στον ήλιο, με τη κατάλληλη διατροφή ή με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.

Περίπου 1 δις. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν έλλειψη της βιταμίνης D (της βιταμίνης του ήλιου όπως είναι γνωστή, αφού η ηλιοφάνεια και η έκθεση στον ήλιο είναι ο βασικός τρόπος πρόσληψης αυτής της βιταμίνης) και το παράδοξο είναι πως και σε μεσογειακές χώρες, πολλοί άνθρωποι έχουν έλλειψη αυτής της βιταμίνης.

Η νέα έρευνα δημοσιευτηκε στο  European Journal of Preventive Cardiology, και αποκάλυψε πως αν καταναλώνεις φυσιολογικές ποσότητες βιταμίνης D, τότε βελτιώνεις την ποσότητα του οξυγόνου που χρησιμοποιείς κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Συγκεκριμένα, βελτιώνει το VO2 max, το όποιο είναι ένα δείγμα της φυσικής σου κατάστασης και απόδοσης και όσο πιο καλό είναι τόσο πιο καλά θα κάνεις την άσκηση και τόσο πιο πολύ θα μπορείς να σπρώξεις τον εαυτό σου.

Και σύμφωνα με το Healthline, υπάρχουν τρεις διαφορετικές πηγές βιταμίνης D, που πρέπει να γνωρίζεις. Η πρώτη είναι η βιταμίνη D2, η οποία βρίσκεται στα μανιτάρια, η δεύτερη είναι η βιταμίνη D3, η οποία βρίσκεται στα ψάρια και στα αυγά και η τρίτη βρίσκεται στον ήλιο!

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!