VIRAL

Αυτό το σποτ των Dolce & Gabbana προκάλεσε μεγάλο σάλο [βίντεο]

Ο γνωστός ιταλικός Οίκος Μόδας, αναγκάστηκε να ακυρώσει ένα προγραμματισμένο fashion show του στην Κίνα, μετά το σάλο που προκάλεσε αυτό το διαφημιστικό σποτ που θεωρήθηκε άκρως ρατσιστικό.

Η επίδειξη μόδας είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 21 Νοεμβρίου στη Σανγκάη, αλλά ανακοινώθηκε η ακύρωσή της, χωρίς να γίνει γνωστό αν η επίδειξη θα γίνει κάποια άλλη χρονική στιγμή.


Όλα ξεκίνησαν από την προβολή ενός διαφημιστικών σποτ των D&G, στο πλαίσιο της καμπάνιας “Eating with Chopsticks” που δείχνουν μια Κινέζα να προσπαθεί να φάει γνωστά ιταλικά εδέσματα, όπως πίτσα και κανόλο Σικελίας με ξυλάκια chopsticks.


Στη κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo (αντίστοιχη του twitter) έγινε αμέσως χαμός από σχόλια, που κατηγορούσαν ως ρατσιστικό το σποτ, προσβλητικό για τη Κίνα και πως προβάλει στερεότυπα.
Η προβολή των σποτ απαγορεύτηκε από τα media της Κίνας και ο Οίκος Μόδας αναγκάστηκε να απολογηθεί.


Όμως λάδι στη φωτιά έριξε το γεγονός πως ο ίδιος ο Stefano Gabbana μέσω Instagram φάνηκε να σχολίασε γράφοντας μεταξύ άλλων σε ένα σχόλιο του στα social media πως το σποτ "κόπηκε" στην Κίνα γιατί είναι ηλίθιοι οι υπάλληλοι στο γραφείο του, όπως ηλίθια είναι και η υπεροχή των Κινέζων.


Ωστόσο ο Οίκος D&G ισχυρίζεται πως ο λογαριασμός του διάσημου σχεδιαστή μόδας έχει χακαριστεί από αγνώστους και πως τα σχόλια δεν είναι δικά του.


Θυμίζουμε πάντως πως ο συγκεκριμένος οίκος μόδας και ο συγκεκριμένος σχεδιαστής έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ρατσιστικά σχόλια.

Αυτά είναι τα επίμαχα σποτ



 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!