VIRAL

Γιατί το νέο εξώφυλλο της Serena Williams προκαλεί έντονες αντιδράσεις;

Το twitter γέμισε με χιλιάδες σχόλια μόλις αποκαλύφθηκε το νέο εξώφυλλο του ανδρικού περιοδικού GQ στις ΗΠΑ, στο οποίο φιγουράρει η διάσημη τενίστρια Serena Williams.

Το συγκεκριμένο τεύχος είναι αφιερωμένο στους άντρες της χρονιάς και όμως το GQ διάλεξε μια γυναίκα για το εξώφυλλο.

Όπως εξηγεί το CNN, το περιοδικό GQ ήδη από το 2003 έχει επιλέξει να συμπεριλαμβάνει και γυναίκες στην ετήσια λίστα του με τους άντρες της χρονιάς, και φέτος δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα φιγουράρει στο εξώφυλλο του συγκεκριμένους τεύχους, αφού κάτι αντίστοιχο έγινε και με την... Wonder Woman, την ηθοποιό Gal Gadot.

 


Όμως αυτό που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων δεν ήταν το γεγονός πως το περιοδικό διάλεξε μια γυναίκα για το εξώφυλλο του τεύχους με τους άντρες της χρονιάς (που περιλαμβάνει και τρία ακόμη εναλλακτικά εξώφυλλα με celebrities όπως οι ηθοποιοί Michael B Jordan, Henry Golding και Jonah Hill ) αλλά το γεγονός πως η λέξη "γυναίκα" (woman) έχει τυπωθεί στο εξώφυλλο της Serena μέσα σε εισαγωγικά. Και χιλιάδες ήταν αυτοί που θεώρησαν πως το περιοδικό με αυτή την κίνηση... κοροϊδεύει τη θηλυκότητα της Serena ή υπαινίσσεται πως h διάσημη αθλήτρια είναι πιο... άντρας.


Το περιοδικό δεν έδωσε επίσημα κάποια εξήγηση παρά τον σάλο που έχει ξεσπάσει, ωστόσο στέλεχος του περιοδικού έγραψε στο twitter πως η λέξη woman στο εξώφυλλο έχει γραφτεί με τον γραφικό χαρακτήρα του διάσημου σχεδιαστή μόδας Βέρτζιλ Άμπλοχ, ο οποίος σχεδιάζει και τις αθλητικές εμφανίσεις της Serena και ο οποίος πάντα χρησιμοποιεί εισαγωγικά στις λέξεις που συχνά απεικονίζονται πάνω στις δημιουργίες του.
 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!