MEN'S GUIDE

Το αλκοόλ δεν κάνει καλό στο δέρμα σου - Δες ποια ποτά κάνουν ζημιά και στην εμφάνισή σου

Δεν χρειάζεται να το πούμε πως η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ (και όταν λέμε υπερβολική εννοούμε μεγαλύτερη από 2 με 3 ποτά την εβδομάδα) κάνει κακό στην υγεία, αφού αυτό είναι απολύτως γνωστό. Το αλκοόλ όμως επηρεάζει άσχημα και την εμφάνιση σου προκαλώντας πρήξιμο, αλλά και κοκκινίλες και σημάδια αφυδάτωσης στο δέρμα, ενώ σε φορτώνει και με θερμίδες.

Φυσικά πολλοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να αντισταθούν στον πειρασμό του να πιουν λίγο αλκοόλ.
Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία δες μια λίστα με αλκοολούχα ποτά που είναι λιγότερο και περισσότερο επιζήμια για την εμφάνιση σου. Η λίστα ξεκινά με τα πιο... αθώα και καταλήγει στα πιο βλαβερά.


1. Κρασί: Ειδικά το κόκκινο κρασί σε αντίθεση με άλλα αλκοολούχα ποτά μπορεί να έχει ακόμα και ευεργετικές επιδράσεις στο δέρμα σου αρκεί πάντα να το καταναλώνεις με μέτρο.
2. Λευκά ποτά: όπως βότκα, τζιν, λευκή τεκίλα, τσίπουρο... δεν περιέχουν επιβλαβείς πρόσθετες χρωστικές ουσίες, όμως περιέχουν πολλές μονάδες αλκοόλ.
3 Ουίσκι και ρούμι: Αν και σκουρόχρωμα δεν περιέχουν χρωστικές, αφού το χρώμα τους προέρχεται από τα φυσικά συστατικά τους. Έχουν όμως πολύ αλκοόλ.
4. Μπύρα: Λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, πολλοί νομίζουν πως είναι... αθώα. Δεν είναι! Έχει αλάτι το οποίο προκαλεί πρήξιμο 
5. Κοκτέιλ: Έχουν αλάτι, ζάχαρη και επιπρόσθετα υλικά, συχνά με πολλές χρωστικές ουσίες οι οποίες προκαλούν πρήξιμο, αφυδάτωση και κοκκινίλες στην επιδερμίδα 

 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!