MEN'S GUIDE

Οι 9 τροφές που θα σε ανακουφίσουν από τους μυικούς πόνους μετά τη γυμναστική

Όταν αθλείσαι το μυικό σου σύστημα καταπονείται και συχνά σπάνε μυικές ίνες με αποτέλεσμα να νιώθεις μυικούς πόνους μετά την προπόνηση.

Αυτό δεν είναι ανησυχητικό αλλά απολύτως φυσιολογικό όταν κάποιος γυμνάζεται και στην ουσία αυτοί οι πόνοι δείχνουν πως πράγματι έκανες εντατική γυμναστική.
Αν όμως θέλεις να ανακουφιστείς από τους μυικούς πόνους μπορείς απλά να εντάξεις στη διατροφή σου μετά την προπόνηση (πάντα είναι καλό να τρως κάτι μετά τη γυμναστική) τις ακόλουθες τροφές.

Σπόροι Τσία
Αν σου αρέσει να πίνεις smoothie μετά την προπόνηση τότε πρόσθεσε στο μπλέντερ σου μερικούς σπόρους Τσία.

Οι σπόροι Τσία είναι μια καλή πηγή λιπαρών οξέων ωμέγα 3, τα οποία βοηθούν στην μείωση της φλεγμονής. Πιές ένα smoothie και βάλε μέσα τους σπόρους τσία ή πασπάλισέ τους πάνω από το σνακ σου μετά την προπόνηση.

Τζίντζερ
Μια ακόμα προσθήκη στο smoothie σου. Το τζίντζερ είναι μια αντιφλεγμωνόδης τροφή που βοηθάει στην μείωση του πόνου των μυών.

Εάν δεν πίνεις smoothie. μπορείς να φτιάξεις μια κούπα από σπιτικό τσάι τζίντζερ.

Χυμός κεράσι
Αν νομίζεις ότι τα κεράσια είναι μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες, ξανασκέψου το. Ο χύμος κερασιού βελτιώνει τον πόνο των μυών, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει σε αθλητές. Η προσθήκη του στην καθημερινή σου διατροφή αμέσως μετά την προπόνηση μπορεί να είναι χρήσιμη.

Ανανάς
Ο ανανάς μπορεί επίσης να θεωρηθεί φρούτο του καλοκαιριού, όμως, βοηθάει στην ανακούφιση των πονεμένων σου μυών οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Εάν έχεις πόνο μετά την προπόνησή σου και θες να ανακάμψεις γρήγορα, φάε ανανά. Ο ανανάς βοηθάει στην μείωση την φλεγμονής και έχει επίσης αναλγητική δράση, δηλαδή σε ανακουφίζει από τον πόνο.

Νερό καρύδας
Η ενυδάτωση πριν, κατά την διάρκεια και μετά από μια προπόνηση είναι πάντα σημαντική. Δεν είναι κακή ιδέα να ξεφύγεις από τα τετριμμένα και να πιείς και λίγο νερό καρύδας.

Για να καταπολεμήσεις καλύτερα τις μυικές κράμπες, δοκίμασε να ενυδατώνεσαι με νερό καρύδας (εκτός από το απλό νερό). Το νερό καρύδας περιέχει κάλιο και μαγνήσιο, και μπορεί να βοηθήσει τους μύες σου να ανακάμψουν πιο γρήγορα μετά από μια σκληρή προπόνηση.

Αυγά
Τα αυγά είναι πηγή πρωτεϊνών και λευκίνης (γνωστή και ως αμινοξέο που παίζει μεγάλο ρόλο στην ανάπτυξη των μυών). Γι’ αυτό το λόγο είναι φοβερά για την αποκατάσταση των μυών.

Βράσε μερικά αυγά και κράτα τα στο ψυγείο για ένα γρήγορο γεύμα μετά την προπόνηση, ή φτιάξε ομελέτα με σπανάκι για έξτρα ενέργεια.

Καρύδια
Τα καρύδια είναι ένα μικρό σνακ με πρωτεΐνες και ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Με τα καρύδια καταπολεμάς την φλεγμονή και αυξάνεις την μυϊκή ανάπτυξη.

Σολομός
Ο σολομός είναι γεμάτος από αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και άπαχη πρωτεΐνη. Όλα αυτά βοηθούν στην αποκατάσταση των μυών και στην πρόληψη του πόνου. Απόλαυσε λίγο σολομό με σπανάκι και οι μύες σου θα σε ευχαριστήσουν.

Γλυκοπατάτες
Οι γλυκοπατάτες είναι μια θαυμάσια πηγή βιταμίνης C και καροτίνης Β και βοηθούν στην αποκατάσταση του γλυκογόνου σου το οποίο μπορεί να εξαντληθεί μετά από μια εντόνη προπόνηση.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!