VIRAL

Την οργή πολλών προκάλεσε το νέο στιλιστικό ατόπημα της Melania Trump

Η Melania Trump αυτό το διάστημα κάνει την πρώτη της σόλο περιοδεία εκτός ΗΠΑ, και η Πρώτη Κυρία βρίσκεται στην Αφρική και για αρκετές μέρες είχε αποφύγει να προκαλέσει αρνητικά σχόλια, μέχρι που έκανε αυτή την εμφάνιση.

Θυμίζουμε πως η Melania συχνά έχει βρεθεί στο στόχαστρο για τις στιλιστικές της επιλογές (το πανάκριβο ντύσιμο της σε όχι και τόσο επίσημες εκδηλώσεις, τα ρούχα με συνθήματα που έχει διαλέξει να φορέσει και θεωρούνται ρατσιστικά κ.λπ.), αλλά κατά τη διάρκεια αυτού του ταξιδιού της στην αφρικανική ήπειρο, δεν είχε δώσει αφορμή για σχόλια, καθώς ήταν σεμνά ντυμένη, απέφευγε να φοράει ψηλοτάκουνες γόβες κ.λπ.


Όμως όταν πήγε για να επισκεφτεί το Εθνικό Πάρκο του Ναϊρόμπι στην Κένυα φόρεσε ένα καπέλο που εξόργισε πολλούς. Το συγκεκριμένο λευκό καπέλο σίγουρα κάτι θα σας θυμίζει, αφού το έχουμε δει σε δεκάδες ταινίες εποχής, καθώς το χρησιμοποιούσαν στα σαφάρι οι αποικιοκράτες που για αιώνες εκμεταλλεύονταν αφρικανικές χώρες.


Όπως εξηγεί ο Guardian το συγκεκριμένο καπέλο (γνωστό και ως κράνος πιθ - pith helmet) από τον 19Ο αιώνα θεωρείται σύμβολο "καταπίεσης" των αφρικανών από τους αποικιοκράτες και στρατιώτες, οδηγοί και ειδικοί στην άγρια φύση αντικατέστησαν το συγκεκριμένο καπέλο εδώ και πολλά χρόνια με λιγότερο αμφιλεγόμενα και πιο άνετα καπέλα και το άρθρο αναφέρει "ωστόσο, χρησιμοποιούνται ακόμα τελετουργικά και από τουρίστες στην Αφρική που δε γνωρίζουν για τις τοπικές συνθήκες και ευαισθησίες".

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το γεγονός πως η Melania φόρεσε ένα καπέλο - σαφάρι για να επισκεφτεί ένα πάρκο προστασίας της άγριας ζωής και μάλιστα το έκανε την ίδια εποχή που ο Donald Trump δέχεται κριτική επειδή έχει χαλαρώσει τους κανονισμούς σχετικά με το κυνήγι και την πώληση ζώων, προκάλεσε την οργή και των οικολόγων και των ζωόφιλων, αφού θεώρησαν απαράδεκτη αυτή την στιλιστική επιλογή της Melania.


 

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!