MEN'S GUIDE

Η επιστήμη αποκαλύπτει 5 αναπάντεχα πράγματα που χαρίζουν χρόνια στους άντρες

Οι περισσότεροι γνωρίζουν πως για να ζήσει κανείς πολλά χρόνια θα πρέπει να προσέχει τη διατροφή του, να απέχει από κάποιες κακές συνήθειες, να έχει καλή ψυχολογία και να αθλείται, όμως η επιστήμη έχει εντοπίσει και άλλους παράγοντες που επηρεάζουν το προσδόκιμο ζωής ειδικά στους άντρες.

Και όμως η ακόλουθη λίστα με τα πράγματα που χαρίζουν μακροζωία στους άντρες, έχει διαμορφωθεί με βάσει επιστημονικές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια. 

Να χαζεύεις γυναικεία στήθη

Κοιτάζοντας γυναικεία στήθη αποκτάς θετική ψυχολογία αναφέρει έρευνα του Columbia. Όπως αναφέρει το askmen.com οι μελετητές κατέγραφαν τα συναισθήματα και έπειτα τις επιπτώσεις που έχει η θέαση ευχάριστων πραγμάτων (και ευχάριστο θέαμα για έναν άντρα θεωρείται και το γυναικείο στήθος) σε άντρες, για έναν ολόκληρο χρόνο. Περισσότεροι από τους μισούς ασθενείς με στεφανιαία νόσο αύξησαν τη σωματική τους δραστηριότητα κατά 37%, ενώ το ίδιο συνέβη και σε αυτούς με υψηλή αρτηριακή πίεση.

Να κάνεις πολύ σεξ

Μια μελέτη στο BMJ διαπίστωσε ότι το σεξ θα μπορούσε να μειώσει το ποσοστό θνησιμότητας ενός άντρα κατά 50%. Εκτός όλων των άλλων, το σεξ απελευθερώνει την σεροτονίνη (γνωστή και ως ορμόνη της ευτυχίας) που έχει την ιδιότητα να σε κάνει να νιώθεις γενικά καλύτερα. Αυτό μεταφράζεται σε 3 με 8 χρόνια παραπάνω ζωής.

Να παντρευτείς μετά τα 25 σου χρόνια και γενικά να παντρευτείς

Μια έρευνα του Harvard ανάμεσα σε 127.000 Αμερικανούς διαπίστωσε πως οι άντρες που παντρεύονται μετά την ηλικία των 25 ετών έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από αυτούς που το κάνουν νωρίτερα. Άλλες αντίστοιχες έρευνες έχουν δείξει πως οι παντρεμένοι (και οι παντρεμένες) έχουνμεγαλυτερο προσδόκιμο ζωής σε σύγκριση με τους singles.

Να αποκτήσεις παιδιά

Μια μελέτη στο Journal of Epidemiology & Community Health διαπίστωσε πως οι άντρες που έχουν παιδιά ζουν κατά μέσο όρο 2 χρόνια περισσότερα σε σχέση με τους άτεκνους μετά τα 60 και 8 μήνες παραπάνω μετά τα 80. 

Να αναλαμβάνεις ευθύνες 

Σε έρευνα του Journal of Personality and Social Psychology παρατηρήθηκε πως οι ηλικιωμένοι οι οποίοι έχουν να φροντίσουν κάποια φυτά ή κατοικίδια έχουν βελτιώσει τομείς όπως η κοινωνικοποίηση, η εγρήγορση και η γενική λειτουργία του οργανισμού τους και ως εκ τούτου μεγαλώνει και το προσδόκιμο ζωής τους.

Διαβάστε περισσότερα:

SIGMALIVE APP

Κατεβάστε την εφαρμογή στο iPhone σας για άμεση και γρήγορη ενημέρωση.

iphoneiphone

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ακολουθήστε το SigmaLive
και μάθετε για τις τελευταίες εξελίξεις.

facebooktwitteryoutubegplusrss

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στο Newsletter
και μείνετε πάντα ενήμεροι!